اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 6-8 نفر
نخود 50 گرم
بلغور گندم 50 گرم
برنج نیمكوب 50 گرم
دوغ 1/5 لیتر
آب گوشت 1 لیتر
سبزی آش خردكرده 500 گرم
سیر رنده كرده 2 حبه
نمك، فلفل به میزان لازم
كوفته ریزه به میزان لازم
نعنا داغ 3 تا 4 قاشق سوپخوری
سیر داغ 5 قاشق سوپخوری
روش تهیه
ابتدا نخود، بلغور و برنج را در ظرفهای جداگانه، بخیسانید. آنگاه نخود را بپزید و كنار بگذارید. سپس در قابلمهی مناسبی، دوغ و آبِ گوشت را بریزید و روی اجاق، بجوشانید.
حالا نخود، بلغور و برنج را بیفزائید و بگذارید بلغور و برنج، بپزد. اینك سبزی، سیر، نمك و فلفل را اضافه نمائید و 15 دقیقه، آش را بپزید. اكنون كوفته ریزه و نعنا داغ را بیفزائید و 10 دقیقهی دیگر، آش را بپزید. حالا آش را برای پذیرائی، در كاسهی مناسبی بریزید و رویش را با نعنا داغ و سیر داغ بیارائید.
یادآوری1: چنانچه آش غلیظ بود، مقدار بیشتری دوغ به آن بیفزائید.
یادآوری2: با مخلوط 150 گرم گوشت چرخكرده، 1 عدد پیاز رنده كرده، نمك، فلفل و زردچوبه كوفته ریزه تهیه كنید و آنها را در روغن سرخ نمائید.