تهچيـن
مواد لازم برای 8- 10 نفر
مرغ ..............................................5/1 كیلوگرم
پیاز خردكرده ...................................1 عدد
نمك و زردچوبه..................................به میزان لازم
برنج ..............................................5 پیمانه
زردهی تخممرغ.................................4 عدد
ماست.........................................200 گرم
كرهی آبكرده یا روغن.....................150 تا 200 گرم
زعفران حل كرده..........................3 تا 4 قاشق سوپخوری
خلال پسته و خلال بادام...............به میزان لازم
روش تهیه
مرغ را همراه با پیاز، نمك و زردچوبه، در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا بپزد و آبش به یكسوم پیمانه كاهش یابد. آنگاه استخوانهای مرغ را جدا كنید و برنج را مطابق با دستورالعملهای گذشته، آبكش كنید.
سپس در كاسهی مناسبی، زردهی تخممرغها، ماست، كمی از آب مرغ، روغن، كره، زعفران و برنج را با هم مخلوط نمائید و مایه را به آرامی هم بزنید.
اینك ظرف نسوز مناسبی، بردارید و نیمی از مایهی تهچین را در آن بریزید و صاف كنید. حال تكههای مرغ را همراه با خلالپسته و بادام روی برنج بچینید و باقیماندهی برنج را بیفزائید و با قاشق صاف و فشرده كنید.
اكنون رویش را با فویل بپوشانید و در فر گرم كرده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی 5/1 ساعت قرار دهید تا تهچین بپزد و برشته شود. حالا تهچین را برای پذیرائی در ظرف مناسبی، برگردانید و مطابق با شكل تزئین كنید.