كيبه
مواد لازم برای 4 نفر:
بلغور گندم.....................................600 گرم
گوشت چرخكرده............................200 گرم
پیاز رندهكرده.................................یك عدد (درشت)
نمك، فلفل و ادویه.........................به میزان لازم
دانهی صنوبر................................100 گرم
رب انار..........................................2 قاشق سوپخوری
روغن.............................................به میزان لازم
روش تهیه:
بلغور را بخیسانید، و بعد در صافی بریزید، تا آب آن كشیده شود. آنگاه نیمی از گوشت را به بلغور بیفزائید و دو بار چرخ كنید. حالا نمك، فلفل و نیمی از پیاز را بیفزائید و خوبورز دهید تا مایه منسجم و چسبنده شود. اكنون هر بار قدری از مایه بردارید و به شكل بیضی درآورید و داخلش را از یك طرف با انگشت گود كنید. سپس درون كبه را با مایهی میانیپركنید و با دست مرطوب حفره را ببندید. اینك كبه را در روغن سرخ كنید و برای پذیرائی در دیس مناسبی بچینید.
روش تهیهی مایهی میانی: در تابهی مناسبی قدری روغن بریزید و باقیماندهی گوشت، پیاز نمك، فلفل و ادویه را اضافه كنید و روی اجاق تفت دهید، تا آب گوشت كشیده شود. آنگاه شعله را خاموش كنید، دانهی صنوبر و رب انار را بیفزائید و مخلوط نمائید.
یادآوری: اگر دانهی صنوبر در دسترس نبود میتوانید از خلال بادام استفاده كنید.