ماهی شكم گرفته
مواد لازم:
ماهی شیر یا قباد یا سنگسر یا سرخو ..................................750 گرم
برنج پاك شده و شسته شده (برنج آبكش شده)................................ 4 پیمانه
گشنیز ....................................................................................400 گرم
شنبلیله................................................................................. 100 گرم
سیر ......................................................................................4-3 حبه بزرگ
پیاز نگینی خرد شده ...................................................................1 عدد متوسط
ادویهكاری، فلفل قرمز، زردچوبه و نمك............................................ به میزان لازم
آب تمبر غلیط ............................................................................2 پیمانه
لیموی تازه و فلفل .....................................................................مقداری برای تزیین
روغن جهت سرخ كردن سبزیها و ماهی......................................به میزان لازم
روش تهیه:
برای تهیه سس داخل شكم ماهی، ابتدا پیاز را كمی سرخ كرده، سیر را اضافه نمایید. سبزیهای شسته و خرد شده را هم اضافه نموده، كاملا سرخ كنید. سپس 1 پیمانه آب تمبر را افزوده، بگذارید كاملا آب آن خشك شود و به روغن بیفتد. ماهی را نیز نمك زده، از وسط به دو قسمت برش دهید (نباید دو تكه آن از هم جدا شود، مانند كتابی كه از وسط باز شده است). سپس آن را نیز سرخ نمایید. بعد از روغن خارج كرده در یك پیمانه آب تمبر بخوابانید تا مزهدار شود. توجه داشته باشید آب تمبر خیلی شور است. در اندازه نمكها خیلی دقت نمایید. حالا داخل شكم ماهی را با سس مخصوص پر كرده، نصف برنج آبكش شده را در ظرف بریزید و شكم ماهی را ببندید. آن را لای برنج قرار داده، مابقی برنج را اضافه نمایید و 40 دقیقه دم كنید.