آش جو
مواد لازم: برای 8-7 نفر
جو پوست گرفته شده
سبزی آش خرد شده
برنج
نخود و لوبیا
آب گوشت یا مرغ
زردچوبه
پیاز
كشك پاستوریزه
نعنا خشك
روغن
زعفران حل شده
سیرداغ
نمك و فلفل
2 پیمانه
1 كیلو (تره، جعفری، اسفناج، گشنیز)
یك دوم پیمانه (100 گرم)
یك و نیم پیمانه (200 گرم)
2 لیتر
یك قاشق غذاخوری
2 عدد
500 گرم
2 قاشق غذاخوری
5 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
به مقدار لازم
به مقدار لازم
روش تهیه:
ابتدا جو را چند ساعت در آب خیس كرده سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا به طور كامل پخته شود. نخود و لوبیا را از شب قبل خیس كرده و آب آن را دور بریزید و دوباره همراه با آب بپزید. پیاز را به صورت خلالی برش دهید و در قابلمه مناسبی سه قاشق روغن ریخته و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. مقداری از پیاز را به منظور تزیین روی آش بردارید. سپس زردچوبه را اضافه كرده و كمی تفت دهید. مقداری آب و آب مرغ و برنج را اضافه كنید و بگذارید تا بجوشد. پس از 20 دقیقه سبزی را افزوده و سپس نخود و لوبیا و جو را اضافه نمایید. آش را باید مرتب (در حدود 3-2 ساعت) هم بزنید تا جا بیفتد. دو قاشق روغن در تابه ریخته و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس نعنا خشك را اضافه كرده و سپس از روی حرارت بردارید.
آش را در ظرف مناسبی ریخته و روی آنرا با كشك، نعناداغ، سیر داغ، پیاز داغ و زعفران تزیین كرده و سرو نمایید.