آش خيار چمبر
مواد لازم برای 10 نفر:
بلغور گندم ..................................500 گرم
خیار چمبر..................................... 1 كیلوگرم
نخود و لوبیا سفید....................... 200 گرم
آب قلم .........................................2 لیتر
زردچوبه....................................... 1 قاشق مرباخوری
نعناع خشك برای تزئین
پیاز داغ برای تزئین
كشك پاستوریزه............................. 500 گرم
روغن ..........................................به میزان لازم
روش تهیه:
بلغور را پاك كرده و بشویید و در آب به مدت 3-2 ساعت خیس كنید؛ آنگاه بگذارید تا بپزد. نخود و لوبیا را از شب قبل خیس كرده و سپس آب آن را دور بریزید و دوباره روی آن آب ریخته و بگذارید تا بپزد.
در قابلمه بزرگی كمی روغن ریخته روی حرارت بگذارید و زردچوبه را در آن كمی تفت دهید سپس مقداری آب اضافه كنید و بعد بلغور، نخود و لوبیا را ریخته، خیارها را ریز خرد كرده و به آش بیفزایید. حرارت را كم كنید تا آش جا بیفتد و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و نمك و فلفل آش را اضافه نمایید بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و با كشك و نعناع داغ و پیاز داغ آش را تزئین كنید.
نكته تغذیهای:
این آش از این لحاظ كه حاوی حبوبات است برای پایین آوردن تریگلیسیرید خون مناسب میباشد. در ضمن حبوبات منبع غنی پروتئین، فیبر، كلسیم، آهن، روی و ویتامینهای B میباشند لذا بهتر است در منوی غذای هفتگی، غذای حاوی حبوبات را نیز در نظر بگیرید.