خورش فسنجان با پنیر كورد
مواد لازم۴-۶ نفر:
مغز گردو.............................۲۵۰ گرم
كدو سبز...............................۱ عدد
هویج...................................۱ عدد
رب انار.................................۶ قاشق غذاخوری
پیاز.....................................۱ عدد
آلو بخارا............................۱۰ عدد
پنیر كورد ...................... ۳۰۰ گرم
شكر................................۲ قاشق غذاخوری
آب..................................۶ پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا مغز گردو را پاک كرده و بعد آسیاب كنید، سپس همراه با پیاز رنده شده بدون استفاده از روغن، به صورت ملا یم تفت دهید تا بوی گردو درآید و كمی قهوه ای شود. آب را اضافه كنید; وقتی آب به جوش آمد، حرارت را ملا یم كنید تا آرام بجوشد; كدو و هویج را پوست كنده كمی نیم پز كنید و به صورت پوره درآورید و سپس به گردو اضافه كنید; آلو را با آب كمی بخیسانید و همراه با رب انار به خورش اضافه كنید و بگذارید نیم ساعت بماند تا كاملا جا بیفتد; مراقب باشید آلو له نشود; در آخر پنیر كورد را به شكل مكعبی خرد كنید و با شكر به خورش اضافه كنید. بعد از مدت كوتاهی كه خورش به روغن افتاد (حدود ۱۰ دقیقه) می توانید آن را سرو كنید.
طرز تهیه پنیر كورد:
۱ لیتر شیر را روی حرارت بگذارید; زمانی كه به جوش آمد حدود ۴ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه را به آن اضافه كنید; هم بزنید تا شیر كاملا بریده و به صورت دلمه تكه تكه شود. یک پارچه نازک انتخاب كنید و روی آبكشی قرار دهید; شیر بریده شده را داخل آن بریزید تا آب از پنیر جدا شود، سپس دستمال را پیچیده و یک وزنه سنگین به مدت ۲۰ دقیقه روی آن قرار دهید. هم اكنون پنیر شما آماده است تا در انواع خوراک ها، خورش ها و پلوها طبخ شود.
هر ۱ لیتر شیر ۱۰۰ گرم پنیر می دهد. می توانید از شیر كم چرب و یا پرچرب استفاده كنید.