پلوی چشم بلبلی با كوفته ریزه
مواد لازم:
برنج ایرانی ............................................۳ پیمانه
لوبیای چشم بلبلی..............................۵/۱ پیمانه
سویا....................................................۱ پیمانه
پیاز.....................................................۳ عدد
روغن مایع...........................................به میزان لا زم
زردچوبه..............................................یک دوم قاشق چای خوری
دارچین ..............................................یک سوم قاشق چای خوری
نمک..................................................به میزان لا زم
آرد لپه...............................................۲ قاشق غذاخوری
كره ...................................................۵۰ گرم
زعفران...............................................به میزان دلخواه
فلفل سیاه ....................................... یک چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه:
ابتدا سویا را حدود ۱۰ دقیقه خیس كرده بعد آب آن را تخلیه كنید; مجددا آب روی سویا ریخته و روی حرارت به مدت ۵ دقیقه بگذارید، وقتی جوش آمد آن را آبكشی كرده و آب اضافی آن را خوب بگیرید; این كار باعث می شود بوی ناخوشایند و مواد افزودنی آن گرفته شود در این حالت سویا آماده طبخ است.
لوبیا را به مدت كوتاهی خیس كرده و بپزید; ۲ عدد پیاز را سرخ كرده و به آن زردچوبه و دارچین بیفزایید و لوبیای پخته را اضافه كنید; برنج را بعد از خیس كردن آبكش كنید و موقع دم كشیدن لا به لا ی برنج از مایه لوبیا و پیاز داغ بگذارید. در آخر كمی زعفران و كره گرم كرده و روی برنج بدهید.
سویا را بعد از اینكه آماده كردید با ۱ عدد پیاز سرخ كنید; نمک، زردچوبه، كمی فلفل سیاه و آرد لپه به آن اضافه كرده و خوب ورز دهید; سپس به كمک دستانتان به صورت توپ های كوچک، قل قلی كرده و در روغن داغ سرخ كنید، در هنگام كشیدن پلو، دور تا دور آن را با كوفته ریزه ها تزیین كنید.