ماهی قزل آلای شكم پر با برنج
مواد لازم:
ماهی قزل آلا .............................................۴ عدد (یک كیلوگرم)
آب لیموترش ..............................................۲ قاشق غذاخوری
بادام، فندق، بادام هندی.................................یک دوم پیمانه
روغن مایع مخصوص سرخ كردن....................۱ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده...........................................۱ عدد
زنجبیل تازه رنده شده ............................ ۲ قاشق چای خوری
برنج پخته شده .................................... ۱ لیوان
گوجه فرنگی خرد شده.......................... ۴ عدد
گوجه فرنگی خشک خرد شده................ ۴ تكه
ترخون ................................................ ۳ قاشق غذاخوری
شوید................................................ ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ........................................ ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
تیغ های ماهی را تا جایی كه امكان دارد جدا كنید تا هیچ تیغ ریزی نداشته باشد و با آب لیمو و نمک و فلفل مزه دار كنید; مغزها را به مدت ۴-۳ دقیقه در فری كه از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده قرار دهید تا كمی برشته شود سپس مغزها را خرد كنید. پیاز را تفت دهید; زنجبیل را اضافه كنید و دوباره كمی تفت دهید; برنج، گوجه فرنگی خشک و مغزهای بو داده شده و ۱ قاشق ترخون، شوید و مقداری نمک و فلفل را بیفزایید.
سپس قزل آلا ها را روی كاغذ آلومینیوم چرب شده قرار دهید و از مواد آماده، داخل شكم آن بریزید و شكم ماهی را با نخ و یا خلا ل دندان محكم ببندید تا محتویات داخل شكم بیرون نریزد سپس روی ماهی را با روغن زیتون چرب كنید و ۲ قاشق ترخون و شوید روی ماهی بریزید; ماهی را در كاغذ آلومینیوم بپیچید و در ظرف مخصوص فر قرار دهید; ماهی را در طبقه وسط فری كه از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد هنگام سرو، ماهی را قطعه قطعه كرده و با سبزیجات میل نمایید.