آش گندم
مواد لازم:
برنج.............................................................. یكدوم لیوان
بلغور گندم (گندم پوست گرفته)................................ 2 لیوان
گوشت گوسفند..................................................... نیمكیلو
حبوبات (لوبیا چینی، نخود، عدس) ..............................5/1 لیوان
سبزی آش خرد شده................................................ 2 كیلو
پیاز داغ.................................................................. 6 قاشق غذاخوری
نعناع خشك........................................................... 3 قاشق غذاخوری
كشك................................................................... نیمكیلو
پیاز ......................................................................1 عدد
زردچوبه............................................................... 1 قاشق غذاخوری
نمك و فلفل .........................................................به میزان لازم
روغن مایع ..........................................................به میزان لازم
روش تهیه:
حبوبات را از شب قبل خیس كرده و آب روی آن را دور بریزید و دوباره روی آن آب ریخته و بگذارید تا بپزد؛ بلغور گندمها را بشویید و آن را نیز با آب سرد بپزید. سپس برنج را بپزید وقتی برنج نیمپز شد سبزی را اضافه كنید و مقداری از پیازداغ را با كمی روغن و زردچوبه تفت داده و همراه حبوبات و بلغور را به آش اضافه كنید؛ گوشت را نیز با پیاز و كمی زردچوبه بپزید سپس ریشریش كنید و به آش بیفزایید، آش را مرتب هم بزنید تا جا بیفتد؛ سپس در ظرف مناسب ریخته و با كشك و پیازداغ و نعناع داغ تزئین كنید.
نكته تغذیهای: آش از غذاهای سنتی حاوی حبوبات است بنابراین برای افراد دارای چربی خون بالا مناسب است. كشك نیز منبع پروتئین، كلسیم، فسفر و ویتامین B میباشد.