ترشی ليته
مواد لازم
بادمجان ......................................................1 كیلو
سركه.............................................................. 5/1 لیتر
سبزی خرد شده (ریحان و نعناع).......................... 3 قاشق غذاخوری
سیر................................................................ 4 حبه
ادویه ترشی .....................................................1 قاشق غذاخوری
سیاهدانه......................................................... 1 قاشق غذاخوری
فلفل تند......................................................... 3 عدد
نمك و زردچوبه................................................ به میزان لازم
گلپر و تخم گشنیز ..........................................2 قاشق چایخوری
روش تهیه:
بادمجانها را پوست گرفته و كمی نمك بزنید و بگذارید یك ساعت بماند سپس آنها را خرد كرده و با نیم لیتر سركه و نمك بپزد سپس داخل آبكش بریزید تا سركه اضافه آن رفته و تلخی بادمجان گرفته شود؛ بادمجانها را خوب له كرده و سیر را رنده و فلفلها را هم ریز كنید و همراه سبزی خرد شده همه مواد را مخلوط نموده ادویه، نمك، فلفل، زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز، سركه و سیاهدانه را بیفزایید و خوب مخلوط كنید و در شیشه مورد نظر بریزید و بگذارید در جای خنك چند روز بماند تا جا بیفتد. این ترشی خیلی زود جا میافتد و آماده خوردن میشود.
نكته تغذیهای: كسانی كه به مشكل ازدیاد فشار خون مبتلا هستند، در تهیه این ترشی از نمك استفاده نكنند. سركه موجود در ترشی به علاوه سبزیجات معطر داخل آن، عدم حضور نمك را برای این افراد جبران مینماید.