قيمه لاپلو
مواد لازم:
گوشت.......................................... 500 گرم
لپه .....................................................150 گرم
پیاز....................................................... 2 عدد
رب گوجهفرنگی...................................... 2 قاشق غذاخوری
زعفران .................................................2 قاشق غذاخوری
ادویه پلوئی.......................................... 1 قاشق غذاخوری
برنج............................................... 500 گرم
نمك و فلفل .........................................به میزان لازم
روغن ................................................به میزان لازم
سیبزمینی برای ته دیگ
روش تهیه:
گوشت را به قطعات كوچك خرد كنید پیاز را نیز خرد كرده و با روغن تفت دهید كمی كه طلایی شد، گوشت و لپه را اضافه كرده و كمی تفت دهید؛ در آخر زردچوبه، ادویه و رب را بیفزایید سپس آب ریخته و بگذارید تا گوشت و لپه پخته و آب آن كشیده شود.
برنج را آبكش كنید؛ سیبزمینی را پوست گرفته و ورقه ورقه كنید؛ ته قابلمه را روغن بریزید ورقههای سیبزمینی را روی آن چیده مقداری از برنج را روی آن بریزید. روی برنج مواد قیمه را ریخته و این كار را ادامه دهید تا مواد تمام شود و لایه آخر برنج ساده قرار دهید؛ زعفران آب شده و كمی روغن را روی برنج و اطراف آن بریزید و برنج را با حرارت ملایم دم كنید؛ برنج را در دیس بریزید و اطراف آن را با تهدیگ سیبزمینی تزئین كنید.
نكته تغذیهای:
لپه به دلیل فیبر بالایی كه دارد برای كاهش تریگلیسیرید خون و سلامت دستگاه گوارش مفید است. در ضمن لپه همانند سایر حبوبات منبع پروتئین، آهن، روی و ویتامینهای گروه B محسوب میشود.