دمی باقلا
مواد لازم برای 6 نفر
برنج........................................... 500 گرم
لپه باقلا........................................... 300 گرم
زردچوبه .............................................2 قاشق مرباخوری
پیاز متوسط ........................................3 عدد
روغن مایع......................................... 50 گرم
كره.................................................. 100 – 50 گرم
تخممرغ ..........................................به تعداد افراد در صورت دلخواه
نمك............................................... به میزان لازم
ماست و ترشی ..............................به میزان لازم
روش تهیه:
پیاز را خرد كرده با كره یا روغن تفت دهید تا طلایی شود؛ زردچوبه را اضافه نموده و كمی دیگر تفت دهید. سه لیوان آب بریزید، باقلاها را شسته و همراه یك قاشق نمك به آن بیفزایید و بگذارید بپزد؛ وقتی نیمپز شد برنج را كه از دو ساعت قبل با كمی نمك خیس كرده بودید به آن اضافه كنید و آب برنج را اندازه كرده و صبر كنید با حرارت ملایم بپزد؛ وقتی نیمپز شد برنج را كه از دو ساعت قبل با كمی نمك خیس كرده بودید به آن اضافه كنید و آب برنج را اندازه كرده و صبر كنید با حرارت ملایم بپزد؛ آب برنج كه تبخیر شد به مدت نیم ساعت برنج را دم كنید سپس در ظرف ریخته و همراه تخممرغ نیمرو، كره و ترشی یا ماست میل كنید.
تذكر : در مورد پخت این برنج باید دقت كنید كه آب برنج كم باشد در غیر این صورت برنج شل و خمیر میشود.
نكته تغذیهای: باقلا گیاهی است كه منبع پروتئین و فیبر میباشد. ولی افرادی كه مبتلا به فاویسم هستند نباید باقلا بخصوص به صورت خام و تازه آن را مصرف كنند.