خمیر هزارلا
مواد لازم:
آرد ...................................................۷۵۰ گرم
تخم مرغ ................................................۳ عدد
آب ......................................................۳۵۰ گرم
روغن مایع ...........................................۱۰۰ گرم
نمک...................................................یک چهارم قاشق چای خوری
جوهرلیمو...............................................۱ قاشق چای خوری
روغن صاف برای وسط خمیر ................۴۰۰گرم
جوهر لیمو را با آب مخلوط كنید، بزنید تا حل شود; نمک، روغن مایع و تخم|مرغها را نیز اضافه كرده و بزنید تا كمی كف كند. سپس آرد الک شده را افزوده و ورز دهید. خمیر باید كمی چسبندگی داشته باشد سپس خمیر را گرد كرده یک برش به شكل ضربدر روی آن بزنید، كمی آرد روی آن پاشیده و بگذارید ۵ دقیقه استراحت كند سپس روغن صاف را از الک رد كرده و به صورت یک قالب مستطیل شكل درآورید; كمی آرد بزنید و بگذارید تا سرد شود. آنگاه روی میز كمی آرد پاشیده، خمیر را باز كنید; به صورتی كه وسط خمیر كمی برجسته باشد; روغن صاف را در وسط خمیر قرار داده و آن را مانند بقچه تا كنید و بگذارید ۵ دقیقه استراحت كند (روی خمیر را بپوشانید).
سپس سطح میز را دوباره آردپاشیده خمیر را روی آن قرار دهید و با فشار وردنه به روی خمیر آن را باز كنید; سپس آن را ۵ لا تا كنید و ۵ دقیقه استراحت بدهید بعد جهت خمیر را عوض كرده و دوباره باز كنید و تا كنید; این كار را ۳ تا ۴ بار انجام دهید سپس خمیر را به قطر ۱ سانت باز كنید و برش دلخواه بدهید. این خمیر برای زبان، پاپیون، والا|وان، خمیر قیفی، انواع باقلوا، پیراشكی و انواع غذاهای خمیری و انواع شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد.
توجه: این خمیر باید طوری باز و بسته شود كه روغن آن از وسط خمیر بیرون نیاید.