رشتهپلوی قيسی (ويژهی آذربايجان)
مواد لازم برای 4 نفر
برنج ...................................................2 پیمانه
رشتهی پلوئی خردكرده.......................100 گرم
كره .................................................100 گرم
قیسی ...........................................100 گرم
برگهی زردآلو .....................................100 گرم
پیازداغ..................................................3 قاشق سوپخوری
شكر....................................................1 قاشق سوپخوری
نمك، روغن و زردچوبه ...............................به میزان لازم
زعفران حلكرده ...................................1 قاشق سوپخوری
روغن.....................................................به میزان لازم
دارچین .............................................1 قاشق چایخوری
خلال پسته............................................به میزان لازم
فیلهی مرغ در صورت دلخواه ......................8 عدد
روش تهیه
برنج را بخیسانید. قابلمهی مناسبی روی اجاق بگذارید و تا نیمه آب بریزید. پس از جوش آمدن، برنج را بیفزائید و صبر كنید تا مغز برنج كمی نرم شود. در این هنگام رشته را اضافه نمائید و پس از چند جوش، آن را آبكش كنید. برگهی زردآلو و قیسی را حدود نیم ساعت در آب گرم بخیسانید. سپس در تابهی مناسبی، كره را داغ كنید و قیسی و برگه را در آن تفت دهید. پیازداغ، شكر، زردچوبه، فلفل و زعفران را بریزید و دوباره كمی تفت دهید. حالا در كف قابلمه قدری روغن بریزید. اكنون نیمی از برنج آبكششده را در قابلمه بریزید. آنگاه نصف مخلوط قیسی را روی برنج بدهید. سپس نیم دیگر برنج را روی مخلوط بریزید. اكنون باقیمانده مخلوط را روی برنج بدهید و آن را دم بگذارید. حالا پلو را در ظرف مناسبی بكشید و روی آن را با برگههای قیسی، كمی دارچین، خلال پسته و در صورت دلخواه، فیلهی مرغ سرخكرده تزئین نمائید.