شاه ماهی با خمیر بنیه (غذای سوئدی)
مواد لازم برای 4 نفر:
ماهی قزلآلای كوچك یا كولی .....................................8 عدد
روغن ....................................................................به میزان لازم برای سرخ كردن
آرد .......................................................................برای پاشیدن روی ماهی دوسوم فنجان
مواد لازم برای تهیهی خمیر:
سفیدهی تخممرغ .......................................................2 عدد
زردهی تخممرغ ..........................................................1 عدد
آرد ..........................................................................250 گرم یا سهچهارم یك پیمانه
ماءالشعیر ...............................................................دوسوم پیمانه
آب .......................................................................1 فنجان
روغنزیتون ............................................................سهونیم قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس لیمو:
روغن زیتون ...........................................................7 قاشق غذاخوری
سركهی سفید....................................................... 7 قاشق غذاخوری
موسیر .................................................................2 عدد
پوست لیموترش................................................... مقداری
روش تهیه:
1- برای تهیهی خمیر، ابتدا سفیدههای تخممرغ راآنقدر بزنید تا كاملا سفت شده و فرم بگیرد. در كاسهای دیگر آرد، زردهی تخممرغ، ماءالشعیر، یك فنجان آب و روغن زیتون را هم بزنید. كمكم سفیدههای تخممرغ را به مخلوط زرده اضافه كرده و به صورت دورانی هم بزنید.
2- ماهیها را تمیز كرده و سر آنها را ببرید. دوسوم فنجان آرد را در یك بشقاب بریزید و ماهیها را در آن بغلطانید. دم ماهی را بگیرید و با كمك یك قاشق، ماهی را در خمیر غوطهور كنید، سپس خارج كنید و كمی نگه دارید تا خمیر اضافی آن بریزد. 3- در یك ظرف مناسب روغن بریزید و داغ كنید و ماهیها را یكی یكی در روغن غوطهور كرده و سرخ نمائید. سپس از روغن خارج كنید و روی دستمال كاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود.
4- برای تهیهی سس لیمو، موسیر خرد شده، پوست لیموترش، روغن زیتون و سركه سفید را مخلوط كنید. ماهیهای سرخ شده را در بشقاب بچینید و با سس لیمو تزئین كنید.
نكتهی تغذیهای: استفاده از ماءالشعیر به جای جوش شیرین برای ایجاد پف در خمیر، راهی مناسب برای پیشگیری از مضرات جوششیرین است.