Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 15:38

20
اسفند
آ‌ش نذری ( گیلان )

آ‌ش نذری ( گیلان )

طرز تهیه آ‌ش نذری ( گیلان )

آ‌ش نذری ( گیلان )

 

 

 

مودا لازم برای ۴-۶ نفر:

 

كشك  .........................................................................................  ۱ پیمانه

لوبیا سفید ، لوبیا قرمز ، لوبیا چشم بلبلی جمعا  ..................................۱۵۰ گرم

نخود ، لوبیا چیتی ، عدس ، ماش    جمعا ............................................۲۰۰ گرم

گندم پوست كنده ، برنج    جمعا ....................................................... ۲۰۰ گرم

گوشت با استخوان ( دنده و سرسینه گوسفندی )  .............................  ۴۰۰ گرم

قیمه ساده ...................................................................................   ۱ پیمانه

پیاز ..............................................................................................   ۳ عدد

سبزی ( تره ، جعفری ، گشنیز ، شوید ، ترخون ، مرزه ، برگ چغندر )........۵۰۰ گرم

روغن ، نمك، فلفل سیاه ، فلفل قرمز ، زردچوبه  ....................................به میزان لازم

نعنا داغ وسیر داغ  ...........................................................................به میزان لازم

 

این آ‌ش از مغذی ترین و خوش مزه ترین آ‌ش های ایرانی است كه یك ظرف از این آ‌ش با یك تكه نان میتواند غذای كاملی از لحاظ تغذیه ای باشد. این آ‌ش بدین دلیل به آ‌ش نذری معروف است كه معمولا سالی یكبار درست می شود و به مقدار زیاد  و بین مستمندان و دوستان پخش می شود ، مردم این منطقه معتقدند كه این آ‌ش باید با حرارت بسیار ملایم ۳ تا اذان روی  آ‌تش بماند یعنی از صبح تا شب، نام دیگرآ‌ن ، آ‌ش حضرت زهرا میباشد.

طرز تهیه: گوشت را همراه با ۱ پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و ۱ لیتر آ‌ب روی حرارت می پزیم بعد برنج و گندم را اضافه میكنیم بعد از آ‌نكه گوشت پخته شد آ‌نرا خارج نموده،بی استخوان میكنیم و میكوبیم سپس همراه سبزی و ۲ قاشق پیاز داغ به آ‌ش اضافه مینمائیم .(شوید و تره ۲ برابر جعفری و برگ چغندر ۴ برابر ترخون و مرزه است.)

در ظرفی دیگر حبوباتی را كه از قبل خیس نموده ایم را با ۱ لیترآ‌ب كاملا میپزیم و بعد با گوشت كوب برقی یا هر وسیله دیگریك سوم آ‌نرا میكوبیم (نه همه آ‌ش را) ، زیرا آ‌ش یكدست میشود . تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه نموده ، نمك آ‌نرا را اندازه میكنید و اگرآ‌ش شل نبود ، آ‌ماده میباشد. آ‌ن را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، كشك و قیمه  ساده تزئین میكنیم. درروش سنتی پخت این آ‌ش : همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ جادار   ریخته و آ‌نقدر هم میزنند تا دانه های بنشن در آ‌ش حل شود و به قول مادر بزرگها تا ۳ اذان روی آ‌تش می ماند .ولی از لحاظ مزه و ظاهر آ‌ش هر دو روش شبیه هم میباشد.

 

 

برچسب ها: كشك، آ‌ش نذری ( گیلان )، دنده و سرسینه گوسفندی تعداد بازديد: 1044 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز