آش لخشك (خراسان)
مواد لازم برای ۴-۳ نفر
كشك.........................................۱ پیمانه
لخشك......................................۱۵۰ گرم
اسفناج ....................................۵۰۰ گرم
پیاز ساطوری.................................۳ عدد
نعنا داغ و روغن.............................به میزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه.....................به میزان لازم
طرز تهیه لخشك:
یك پیمانه آرد را با یك قاشق چایخوری نمك مخلوط كرده (بهتر است آن را الك كنید) و یك عدد تخممرغ و چند قاشق آب به آن اضافه و خوب مخلوط كنید تا خمیر یكدستی به دست آید (اگر نیاز بود آب اضافه كنید، تا خمیر به دست نچسبد). سپس یك ساعت خمیر را استراحت دهید و بعد آن را به قطر ۲ میلیمتر باز كرده و به پهنای ۲ انگشت برش بزنید و در آفتاب یا با حرارت فر خشك و سپس استفاده كنید.
طرز تهیه آش:
اسفناجها را پس از آنكه شسته و خرد كردید، با یك پیمانه آب و كمی نمك روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند. پیاز های ساطوری شده را با مقداری روغن سرخ كنید تا عسلی رنگ شوند، بعد زردچوبه و فلفل را به آن اضافه كنید; پس از چند تفت ۲ لیتر آب داخل دیگ بریزید و نمك را اضافه نمایید. پس از جوش آمدن آب ورقه های لخشك را خرد كرده و داخل آب جوش بریزید و با قاشق چوبی هم بزنید تا به هم نچسبند. بعد از حدود ۲۰ دقیقه كه روی حرات ملایم قرار داشت، اسفناجهای پخته را نیز اضافه نمایید و حدود ۱۰ دقیقه بعدشعله را خاموش و كشك را اضافه كنید، سپس آن را در ظرف بكشید و با چند قاشق نعنا داغ، كشك و زعفران تزئین نمایید.