مرغ شكم پر
مواد لازم برای ۶ نفر:
مرغ كامل........................................................یك عدد (۱۷۰۰ گرم)
سیر تازه..........................................................۵ حبه
گوشت چرخكرده...........................................۱۵۰ گرم
گشنیز و شنبلیله..........................................۵۰۰ گرم
تمبر هندی.....................................................۲ قاشق غذاخوری
زرشك شیرینشده..........................................۱ قاشق غذاخوری
مغز گردوی خردشده ..................................۱۰۰ گرم
آلوبخارا......................................................۲۰۰ گرم
كره..........................................................۵۰ گرم
نمك، فلفل، زردچوبه.................................... به میزان لازم
زعفران آبگرفته...........................................۱ قاشق غذاخوری
پیاز داغ.....................................................۲ قاشق غذاخوری
سیر كوبیده..............................................۳ حبه
تمبر هندی را در دو لیوان آب جوش حل كرده و روی حرارت به مدت ۱۰ دقیقه میجوشانیم، سپس در صافی ریخته و عصاره آن را جدا میكنیم. گوشت چرخكرده را با یك پیاز متوسط رندهشده و مقداری نمك و فلفل مخلوط كرده و از مواد كوفتهریزه درست میكنیم و با مقداری روغن تفت میدهیم.
مقداری روغن در ظرف ریخته و گشنیز و شنبلیله خردشده را در آن تفت میدهیم; سپس سیرها را به صورت نگینی خرد و به سبزی اضافه میكنیم. بعد از چند دور تفت دادن مواد عصاره تمبر هندی را اضافه میكنیم. آب آن كه كشیده شد كوفته ریزهها، آلوی خیسخورده ، گردوی خردشده و زرشک را با مواد تركیب كرده و داخل شكم مرغ میریزیم و شكم مرغ را با نخ میدوزیم (دقت كنید آن را به حالت بخیه مرتب بدوزید و گره كور نزنید، زیرا موقع سرو كردن و كشیدن نخ، مرغ پاره میشود. روی پوست مرغ را مقداری زعفران، آبلیمو و كره میمالیم. كف سینی فر را كمی چرب نموده چند حلقه پیاز و فلفل دلمه ای چیده و مرغ را روی آن میگذاریم و روی آنرا فویل میكشیم و در طبقه وسط فر به مدت ۴۰ دقیقه با ۳۷۵ درجه فارنهایت قرار میدهیم. پس از این مدت فویل را برداشته رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن و آب مخلوط میكنیم و روی مرغ میریزیم و ۱۵ دقیقه دیگر در فر قرار میدهیم تا كاملا طلایی شود.