خلال پلو (دامغان)
مواد لازم:
برنج آبكش شده 4 پیمانه
گوشت چرخكرده قلقلی 300 گرم
خلال هویج 200 گرم
خلال پرتقال 50 گرم
خلال پسته 100 گرم
خلال بادام 200 گرم
شكر: 100 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
زعفران دمكرده غلیظ 2 قاشق غذا خوری
روغن حیوانی 200 گرم
نمك، فلفل، ادویه به میزان لازم
گوشت چرخكرده را با پیاز رندهشده و ادویه و نمك مخلوط كرده كاملا ورز دهید و از آن قلقلیهای كوچك تهیه كنید و در روغن تفت دهید. سپس آنها را با نصف پیمانه آب روی حرارت ملایم بپزید. و در آخر برنج دم كرده را در دیس كشیده و روی آن را با خلالهای آماده و كوفته قلقلی تزئین نمایید.
تهیه خلال پرتقال: 100 گرم خلال پرتقال را با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید پس از ده دقیقه جوشیدن آن را آبكش نموده و مجددا با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. این عمل را سه مرتبه تكرار كنید و در مرحله چهارم 200 گرم شكر را با 1 پیمانه آب اضافه كرده و هنگامی كه شربت كمی غلیظ شد شعله را خاموش نمایید.
خلال بادام: بادامها را نیم ساعت در آب جوش خیس نموده و سپس با مقداری روغن سرخ كنید.
خلال پسته: بهتر است به مدت نیم ساعت با 3 قاشق گلاب خیس كرده و آن را سرخ نكنید و به همان صورت روی برنج استفاده نمایید.
خلال هویج: میتوانید هویجها را آبپز كرده، سپس به سلیقه خودتان آنها را خلال كنید و با كمی روغن تفت دهید.
پیاز: پیازها را نیز به صورت هلالی خلال نموده و در ظرفی كه روغن داغ كردهاید، آنها را سرخ كنید. توجه داشته باشید كه هرچه روغن بیشتر و حرارت كمی تند باشد، پیاز داغ شما عسلیتر شده و رنگ بهتری خواهد داشت. پس از سرخ شدن حتما پیاز داغها را درون یك آبكش فلزی یا حوله كاغذی قرار دهید تا هم روغن اضافی آن گرفته شود و هم پیاز داغ برشتهتر شود.