ته تالی
مــواد لازم:
گوشت چرخكرده 500 گرم
پیاز رنده شده 1 عدد
نمك، فلفل و ادویه به مقدار دلخواه
روغن مقداری
سیب زمینی 200 گرم
گوجه فرنگی 250 گرم
آب 2 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
زعفران دمكرده مقداری
آبگوشت ته تالی
ابتدا گوشت چرخكرده و پیاز رنده شده را به همراه ادویهجات و نمك تركیب كنید و كاملا ورز دهید (حدود 10 دقیقه). سپس ته تابهای را كمی چرب نمایید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. در این هنگام مواد گوشتی را ته تابه به صورت یكدست صاف و شعله را ملایم کنید تا گوشت پخته و منسجم شود. سپس گوشت را به قطعات دلخواه برش بزنید و برگردانید (مانند كوكو). روی گوشتها حلقههای سیبزمینی و روی آن گوجه فرنگیهای دو نیم شده را بچینید. دو پیمانه آب را با رب گوجهفرنگی و مقداری زعفران دمكرده تركیب نمایید و روی مواد بریزید. حالا درِ ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد پخته شوند. آبگوشت را با ماست، پیاز خام و نان میل كنید.
كباب ته تالی
مواد كباب نیز مانند مواد آبگوشت میباشد، ولی روش طبخ آن متفاوت است. بدین صورت كه گوشت را با پیاز و ادویهجات كاملا ورز دهید و ته ظرف چرب شدهای پهن نمایید تا سرخ شود. سمت دیگر گوشت را نیز برگردانید و اجازه دهید سرخ و پخته شود (شعله كمی تندتر و زمان طبخ كوتاهتر است). این كباب به روش كباب تابهای آماده میشود. میتوان مقداركمی آب را با رب گوجهفرنگی و زعفران دمكرده تركیب نمود و روی گوشت ریخت تا بهتر پخته شود. گوجهفرنگیها را نیز در كنار آن به سیخ بكشید و كباب نمایید. سپس سیبزمینیها را نیز خلال و سرخ نمایید.
4 پیمانه برنج را نیز كه از قبل با نمك و آب خیس نمودهاید، آبكش و دم كنید. برنج را در ظرف مناسب بكشید و روی آن كباب و گوجهفرنگی كباب شده را قرار دهید و با سیبزمینی سرخ شده و سماق تزیین و به همراه ماست میل نمایید.