رشته پلو قیسی (آذربایجان)
مــواد لازم:
برنج ۲ پیمانه
رشته پلویی ۱ پیمانه
برگه زرد آلو ۱۰۰گرم
قیسی ۱۰۰ گرم
كره ۱۰۰گرم
پیاز داغ ۳ قاشق سوپخوری
شكر ۱ قاشق سوپخوری
نمك ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
زعفران دم كرده ۱ قاشق سوپخوری
دارچین ۱ قاشق چایخوری
برنج را كه از ۳ ساعت قبل با نمك خیس كرده اید درآبجوش بریزید. در حد آبكش شدن كه رسید رشته پلویی را اضافه كنید و چند جوش كه زد آن را آبكش نمایید. برگه زرد آلو و قیسی را حدود نیم ساعت در آب گرم خیس كنید. بعد آن را شسته و با كره داغ شده در ظرفی بریزید.
روی آن را پیاز داغ، شكر، زردچوبه و فلفل بریزید و كمی تفت دهید. زعفران را نیز اضافه كنید. كف قابلمه را از مواد ته دیگ مورد علاقه تان قرار دهید. كمی برنج آبكش شده روی آن بریزید و سپس از مواد لابلای برنج بریزید و اجازه دهید تا برنج دم بكشد. برنج را در ظرف مناسب ریخته، روی آن را با برگه های قیسی، كمی دارچین، خلال پسته و در صورت دلخواه فیله مرغ سرخ شده تزیین كنید.