مواد لازم
پودر مایه خمیر.................... یک و یک دوم قاشق چایخوری
آرد نان................. 1 کیلوگرم
شکر................. 300 گرم
شیر ولرم ................500 میلی لیتر (2 پیمانه)
نمک..................... 1 قاشق چایخوری
پوست پرتقال رنده کرده ................. 1 قاشق چایخوری
کرة نرم .................120 گرم
تخم مرغ................ 5 عدد درشت
مواد لازم رویه:
سفیدة تخم مرغ................... 1 عدد
شیر................. 1 قاشق سوپخوری
کنجد................... 3 قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان سبوس دار خانگی
روش تهیه
مایهخمیر، یک پیمانه از آرد، یک چهارم پیمانه از شکر و شیر را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. روی کاسه را بپوشانید و یک ساعت کنار بگذارید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه باقیماندة آرد، نمک، پوست پرتقال، کره، تخممرغها و مایهخمیر عمل آمده را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا خمیر مناسبی بهدست آید (چنانچه خمیر چسبنده بود، قدری آرد بیفزائید). اینک خمیر را در کاسة چربکرده قرار دهید، روی کاسه را بپوشانید و یک و نیم تا دو ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجم خمیر افزایش یابد. حالا خمیر را دو قسمت کنید و هر قسمت را به درازای 60 سانتیمتر رول کنید و آن را اندکی بتابانید و در قالب کمربندی چربکرده به قطر 23 سانتیمتر قرار دهید. سپس روی قالبها را بپوشانید و 2 ساعت کنار بگذارید تا حجم قالبها از خمیر پر شود. حالا روی خمیرها مخلوط سفیدة تخممرغ و شیر بمالید و کنجد بپاشید. قالبها را در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد قرار دهید و نانها را به مدت تقریبی 45 دقیقه بپزید.