آشپز باشی – افسانه ظروفی :
مواد لازم براي 1 قرص نان
خمير استارتر
آب................ 75 ميليليتر (حدود يكسوم پيمانه)
آرد نان............... 15 گرم
بیشتر بخوانید:
نان بادام
مواد لازم خمير
آرد نان.............. 280 گرم
شكر................ يك و يكدوم قاشق سوپخوري
شير خشك ..................2 قاشق سوپخوري
نمك............. يكدوم قاشق چايخوري
پودر مايه خمير.............. يك و يكدوم قاشق چايخوري
تخممرغ ................1 عدد درشت
آب ولرم ................. 110 ميليليتر
كره................ 25 گرم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه نان کشمشی و دارچین
طرز تهیه نان سبزیجات
مواد لازم مياني
سس خردل .............2 قاشق چايخوري
سس مايونز ............... 2 قاشق سوپخوري
پيازچة ريز خرد كرده............... 2 ساقه
پنير گودا يا چدار رنده كرده................1 پيمانه
روشتهیه
ابتدا خمير استارتر را به اين ترتيب آماده كنيد. آب و آرد را در ظرف مناسبي بريزيد و روي حرارت بگذاريد. پيوسته آن را هم بزنيد تا دمايش به 65 درجة سانتيگراد برسد و به شكل خمير درآيد. آنگاه خمير فراهم كرده را كنار بگذاريد تا خنك شود و بعد آن را با باقيماندة مواد لازم خمير، مخلوط كنيد. سپس خمير به دست آمده را روي سطح آرد پاشيده ورز دهيد تا صاف و يكدست شود و آن را در كاسة چربكرده بگذاريد. رويش را بپوشانيد و در جاي گرم نگه داريد تا حجمش دو برابر شود. حالا هواي داخل خمير را بگيريد و آن را به دو قسمت مساوي تقسيم كنيد. اكنون هر قسمت از خمير را به قطر 25 سانتيمتر، باز كنيد و روي سيني داراي كاغذ روغني بگذاريد. آنگاه روي يكي از آنها مواد مياني بريزيد و دايرة ديگر خمير را روي مواد مياني بگذاريد و دايرهاي فرضي به قطر 5/3-4 سانتيمتر، در مركز خمير در نظر بگيريد. سپس 24 نوار از اطراف خمير تا دايرة فرضي ببريد و هر يك از اين نوارها را سه بار بتابانيد. اينك روي خمير را بپوشانيد و بگذاريد حجمش دو برابر شود (حدود يك ساعت). سپس روي خمير، تخممرغ بماليد و در مركز آن قدري تخمة آفتابگردان بپاشيد. حالا سيني را در فر گرم كرده با دماي 180 درجة سانتيگراد بگذاريد و نان را به مدت تقريبي 20-25 دقيقه يا تا زمانيكه طلائي رنگ شود، بپزيد.
روش تهية مواد مياني
همة مواد را با هم مخلوط كنيد.