لیلا آیانی صفت
مواد لازم نان پنير و گردو
برای 1 قرص نان
پودر مایه خمیر 10 گرم
شكر 1 قاشق چایخوری
شیر ولرم 250 میلی لیتر (1 پیمانه)
روغن مایع 125 میلی لیتر (یك دوم پیمانه)
ماست 125 میلی لیتر (یك دوم پیمانه)
نمك 1 قاشق چایخوری
آرد 600-650 گرم
پنیر سفید (فتا) 100 گرم
گردوی خرد كرده 70 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
خامه 1 قاشق سوپخوری
سیاهدانه به میزان لازم
روش تهیه نان پنير و گردو
مایهخمیر، شكر و یك چهارم پیمانه از شیر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و كنار بگذارید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه باقیمانده شیر، روغن، ماست و نمك را در كاسه دیگری بریزید و مخلوط كنید. حالا مایهخمیر ورآمده را نیز بیفزائید و مخلوط نمائید. سپس آرد را كمكم افزوده و هم بزنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. اكنون خمیر را روی سطح آردپاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را به شكل توپ درآورید و در كاسه چربكرده بگذارید.
آنگاه رویش را بپوشانید و بگذارید حجم خمیر در دمای محیط، دوبرابر شود. اینك یك سوم از خمیر را جدا كنید، آن را به شكل توپ درآورید و وسط قالب چربكرده كمربندی به قطر 25 سانتیمتر قرار دهید.
حالا باقیمانده خمیر را به شكل دایره باز كنید و از آن 10 مثلث درآورید. سپس روی هرتكه خمیر، قدری پنیر و گردو بگذارید و آن را از سمت قاعده مثلث به طرف راس آن رول كنید. اكنون رولهای خمیر را درون قالب، بچینید، روی قالب را بپوشانید و صبر كنید تا حجم خمیر دو برابر شود. اینك با مخلوط زرده تخممرغ و خامه، روی خمیر را زرین كنید و سیاهدانه بپاشید. آنگاه قالب را در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 25-30 دقیقه، نان را بپزید.