اعظم گلزارمنش
مواد لازم بريوش خرما و عسل
برای 20 عدد
پودر مایه خمیر 8 گرم
آب ولرم 125 میلی لیتر (یك دوم پیمانه)
شكر یك دوم قاشق چایخوری
آرد 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 2 عدد درشت
شكر 50 گرم
كره نرم شده 80 گرم
روغن مایع یك و یك دوم قاشق سوپخوری
آرد حدود 450 گرم
شیر ولرم 80 میلی لیتر (یك سوم پیمانه)
زرده تخم مرغ برای روی خمیر 1 عدد
سیاهدانه یا كنجد برای روی خمیر به میزان لازم
مواد لازم میانی
خرمای هسته گرفته و خرد كرده 240 گرم
گردوی خرد كرده 60 گرم
عسل 2-3 قاشق سوپخوری
جوز هندی رنده كرده یك هشتم قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
روش تهیه بريوش خرما و عسل
مایه خمیر، یك چهارم پیمانه از آب ولرم، یك دوم قاشق چایخوری شكر و آرد (یك قاشق سوپخوری) را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه تخممرغها را همراه با شكر كره و روغن، در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید . سپس مایه خمیر عمل آمده و باقیمانده آب را بیفزائید و مخلوط كنید. حالا آرد و شیر را بهطور یك در میان به این مایه بیفزائید و هم بزنید تا خمیر مناسبی، حاصل شود. اكنون خمیر را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی 2 ساعت، در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
سپس هوای درون خمیر را با فشار دستتان بگیرید و خمیر را به 20 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر قسمت را به شكل توپ درآورید. حالا آنها را در سینی چربكرده بچینید، روی سینی را بپوشانید و 30 دقیقه كنار بگذارید. اینك توپهای خمیر را به شكل دایره باز كنید و به اندازه یك قاشق سوپخوری از مواد میانی، روی هر خمیر بگذارید. بعد خمیر را از اطراف جمع كنید و در سینی چربكرده بچینید. آنگاه رویشان زرده تخممرغ بمالید و سیاهدانه یا كنجد بپاشید. سپس سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 15-20 دقیقه، نانها را بپزید.
یادآوری: برای تهیه مواد میانی؛ همه مواد لازم را با هم مخلوط كنید.