آرزو گنجی
مواد لازم برای 2 عدد
پودر مایه خمیر 2 قاشق چایخوری (حدود 8 گرم)
شكر 1 قاشق چایخوری
ماست خامهای 250 میلی لیتر (1 پیمانه)
كره نرم شده 120 گرم
تخم مرغ 1 عدد
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
سركه سفید 1 قاشق سوپخوری
آرد الك كرده حدود 400 گرم
زرده تخم مرغ همزده (برای روی گاتا) 2 عدد
مواد لازم میانی
كره آبكرده 1 پیمانه
آرد 250 گرم
شكر 150 گرم
اسانس وانیل یك دوم قاشق چایخوری
روش تهیه گاتا
مایه خمیر، شكر و ماست را در ظرف مناسبی بریزید و 10 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه كره، تخم مرغ، روغن، سركه و مایه خمیر عمل آمده را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید. سپس آرد را كم كم بیفزائید و مخلوط كنید تا جائیكه خمیر به دست نچسبد.
حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را به 4 قسمت مساوی تقسیم كنید. اكنون هر قسمت را به شكل توپ درآورید، رویشان را بپوشانید و 1 شب یا دست كم 2-3 ساعت، در یخچال نگه دارید. سپس خمیرها را روی سطح آرد پاشیده به شكل دایره درآورید و دو عدد از آنها را در سینی چربكرده شیرینی پزی قرار دهید.
اینك مواد میانی را روی خمیرها بگذارید و با باقیمانده خمیرها، روی مواد میانی را بپوشانید. حالا لبههای خمیر را به هم بچسبانید و در صورت دلخواه، به كمك برشگر، روی خمیرها نقش بیندازید و زرده تخم مرغ بمالید. اكنون گاتا را به مدت تقریبی 20 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید تا رویش طلائی رنگ شود.
یادآوری: برای تهیه مواد میانی؛ همه مواد لازم را با هم مخلوط كنید.