نان کشمشی
مواد لازم :
پودر مایه خمیر فوری ۱۰ گرم
شیر ولرم ۴۵۰ میلی|لیتر
كشمش سبز ۱۴۰ گرم
كشمش پلوئی ۷۰ گرم
آب پرتقال ۱ قاشق سوپخوری
پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق چایخوری
جوز هندی یک دوم قاشق چایخوری
شكر ۶۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
كره|ی ذوب شده ۱۲۰ گرم
آرد نان حدود ۷۰۰-۸۵۰ گرم
تخم|مرغ زده شده ۱ عدد
خامه ۱ قاشق سوپخوری
روش تهیه:
در ظرفی مناسب، مایه خمیر را با یک دوم پیمانه شیر مخلوط كنید و روی آن را بپوشانید و در جای گرمی|به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. كشمش|ها را با آب پرتقال، جوز هندی و پوست پرتقال رنده شده مخلوط كنید و كنار بگذارید.
در ظرفی دیگر باقیمانده|ی شیر، شكر، نمک و نیمی از كره را مخلوط كنید و مایه خمیر فعال شده را به آن بیفزائید و با قاشق چوبی مقداری از آرد را (در حدود ۱۴۰ گرم) به مواد اضافه كنید. سپس باقیمانده|ی آرد را به آن بیفزائید و خمیر كنید. بعد خمیر را روی سطحی آردپاشی شده ورز دهید تا صاف و یكدست شود. حالا| در كاسه|ای چرب شده بگذارید و روی آن را بپوشانید و در جای گرمی|به مدت ۲ ساعت و نیم استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. خمیر را دو قسمت كنید و هر قسمت را به ابعاد تقریبی ۱۸ف۵۰ سانتیمتر باز كنید و با باقیمانده|ی كره و با قلم مو چرب كنید و مخلوط كشمش را بپاشید و رول كنید. آنگاه در قالب لوف چرب شده به ابعاد ۱۲ف۲۲ سانتیمتر بگذارید و دو طرف هر یک از رول|ها را به زیر تا كنید و روی آنها را بپوشانید و دوباره استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
سپس با فرچه مخلوط تخم|مرغ و خامه را روی خمیر بمالید و در فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد و یا ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۲۰ دقیقه و یا تا زمانی كه سطح روی نان طلا|ئی شود، بپزید.