نان مغزدار
مواد لازم برای 1 عدد نان :
آرد /۳۷۰ گرم
پودر مایه|خمیر / ۱۰ گرم
شیر ولرم/ یک|دوم پیمانه (۱۲۵ میلی|لیتر)
شكر /۵۰ گرم
كره / ۵۰ گرم
تخم|مرغ / ۲ عدد
نمک / |یک|دوم قاشق چایخوری
مواد لا|زم میانی:
مارسیپان /۵۰ گرم
مارمالا|د زردآلو /۵۰ گرم
كشمش بدون دانه / ۷۰ گرم
خلا|ل بادام / ۵۰ گرم
شكلا|ت میله|ای ضدحرارت / ۲ عدد
مواد لا|زم رویه:
شكر / ۱ قاشق سوپخوری
آب / ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
آرد را در ظرفی مناسب بریزید و مركز آن را گود كنید. مایه|ی خمیر، شیر ولرم و ۱ قاشق چایخوری شكر را بریزید و از اطراف آرد را روی مایه| خمیر بیاورید و روی كاسه را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت دهید تا مایه|ی خمیر عمل كند (پیش خمیر). كره|ی ذوب شده و سرد شده، تخم|مرغ|ها، شكر و نمک را در كاسه|ای مخلوط كنید، روی پیش|خمیر آماده شده بریزید و با قاشق مخلوط نمائید. سپس خمیر را با دست به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا بافت آن صاف و یكدست شود. آنگاه روی خمیر را بپوشانید و در محیط نسبتا گرمی به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.روی سطحی آرد بپاشید و خمیر را به|وسیله|ی وردنهای به ابعاد ۲۵*۳۵ سانتیمتر و به قطر یک سانتیمتر باز كنید. سپس خمیر را به آرامی|بردارید و در سینی چرب شده قرار دهید. خمیر را از طول به ۳ قسمت مساوی علا|مت سطحی بزنید و در قسمت وسط، مارسیپان، مارمالاد،
كشمش و بادام مخلوط شده را بریزید. سپس شكلا|ت میله|ای را روی مواد میانی بگذارید. حالا قسمت راست و چپ خمیر را به|اندازه|ی ۲ سانتیمتر با چاقوی تیزی برش دهید (مانند تصویر). خمیرهای برش داده شده را به صورت ضربدری روی مایه|ی میانی به صورت گیس|بافته شده (مانند تصویر) بگذارید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی|به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. سپس در فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه|ی سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد و كمی طلا|ئی شود. بعد از ۲۰ دقیقه نان را از فر خارج كنید، شكر و|آب را روی اجاق بگذارید تا شكر حل شود. سپس خنک كنید و به وسیله|ی قلم|مو و به آرامی|روی نان بمالید و به مدت ۱۰ دقیقه دوباره داخل فر قرار دهید تا طلا|ئی شود.
یادآوری: ابتدا و انتهای خمیر را محكم كنید تا باز نشود.