لیلا آیانی صفت
مواد لازم برای 8 عدد
آب ولرم حدود 500-600 میلیلیتر
پودر مایه خمیر 1 قاشق چایخوری
آرد نان 1 كیلوگرم
نمك یكدوم قاشق چایخوری
روغن جامد مرغوب 3 قاشق سوپخوری
شكر 1 قاشق چایخوری
زردهی تخممرغ همزده 1 عدد
كنجد به میزان لازم
روش تهیه نان فتیر
آب ولرم و مایه خمیر را در كاسه كوچك و مناسبی بریزید و مخلوط كنید. رویش را بپوشانید و حدود 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه آرد را الك كنید و در كاسه بزرگ و مناسبی بریزید. حالا حفرهای در وسط آرد ایجاد كنید و مایه خمیر ورآمده، نمك و روغن را درون آرد بریزید و مخلوط كنید.
اكنون شكر را با 500 میلیلیتر (2 پیمانه) آب ولرم مخلوط كنید و آن را كمكم به آرد بیفزائید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا كاملا صاف و یكدست شود و آن را در كاسهی چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و حدود یك ساعت كنار بگذارید تا حجمش دو برابر شود.
اكنون هر بار به اندازهی یك پرتقال از خمیر بردارید و به شكل توپ درآورید. سپس آنها را با فاصله از یكدیگر، در سینی چربكردهی شیرینیپزی بچینید و رویشان را اندكی بفشارید تا پهن شوند. روی سینی را بپوشانید و حدود نیمساعت در محیط آشپزخانه نگه دارید تا حجمشان دو برابر شود.
آنگاه روی خمیرها زردهی تخممرغ بمالید و كنجد بپاشید. اینك سینی را در فر گرمكرده با دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی یك و نیم ساعت نانها را بپزید.