Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:41

10
مهر
7 فایده غذا خوردن دورهمی

7 فایده غذا خوردن دورهمی

نشستن دور هم و غذا خوردن با هم (حتما نباید وعده شام باشد)، مزایای بسیاری برای کودکان و والدین آنها دارد. خوردن وعده‌های غذایی با هم و دور یک میز، بسیار مفید و سودمند است. چه کار دیگری می‌توان در مدت زمان کمتر از یک ساعت انجام داد

مترجم : اعظم اسلامی مجد‌

 

تحریریه زندگی آنلاین : نشستن دور هم و غذا خوردن با هم (حتما نباید وعده شام باشد)، مزایای بسیاری برای کودکان و والدین آنها دارد. خوردن وعده‌های غذایی با هم و دور یک میز، بسیار مفید و سودمند است. چه کار دیگری می‌توان در مدت زمان کمتر از یک ساعت انجام داد که بتواند تا این اندازه روی عملکرد تحصیلی فرزندان، افزایش عزت نفس در آنها و کاهش خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر، بارداری‌های بین نوجوانان، احتمال چاقی، افسردگی و ... تاثیر بگذارد؟ طی دو دهه گذشته، مطالعات بسیاری در این رابطه انجام شد که همگی نشان می‌دادند در نظر گرفتن و اختصاص حتی چند دقیقه از اوقات شبانه روز به این موضوع، خاموش کردن و کنار گذاشتن موبایل و تلویزیون و ارتباط واقعی برقرار کردن از طریق غذا خوردن، می‌تواند به سلامت جسمی و روانی کودکان، نوجوانان و سایر افراد خانواده کمک کند. برای این حرف سند و مدرک معتبر می‌خواهید؟ ما در اینجا برخی از تحقیقات و یافته‌های دانشمندان و محققان را به شما ارائه می‌دهیم. بعد از آن تصمیم‌گیری‌اش با خودتان است.

 بیشتربخوانید:

غذاهای نفاخ را بشناسید

 

 

این کار باعث می‌شود که فرزندان شما عادات غذایی خوبی داشته باشند

مطالعه اخیر محققین در JNOS نشان می‌دهد که خوردن وعده‌های غذایی با اعضای خانواده، به طور کلی با رژیم غذایی بهتر افراد خانواده و به ویژه نوجوانان همراه است. نوجوانانی که با خانواده غذا می‌خورند، بیشتر میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند و کمتر فست‌فود و نوشابه می‌خورند.

 

می‌تواند از مشکلات و مسائل بسیار جدی روانی جلوگیری کند

به عبارت دیگر، بر اساس بررسی‌های گروهی از محققان کانادایی در سال 2015، غذا خوردن در کنار اعضای خانواده، از بروز بسیاری از مشکلات روانی، اختلالات روحی، تمایل به مصرف مواد مخدر، رفتارهای خشونت‌آمیز، افسردگی و فکر خودکشی در نوجوانان جلوگیری می‌کند.

 

این موضوع روی مشکلات افزایش وزن و چاقی در بزرگسالی هم تاثیر می‌گذارد

مطالعات اخیر در مجله کودکان (آمریکا) نشان می‌دهند ارتباط مستقیمی بین تعداد وعده‌های غذایی که در دوران نوجوانی در کنار سایر افراد خانواده خورده می‌شود و کاهش احتمال چاقی نوجوانان در آینده و در بزرگسالی (زندگی آنها بعد از ده سال) وجود دارد، به ویژه در میان نوجوانان سیاه پوست. این مطالعه حاکی از آن است که افراد خانواده لازم است هفته‌ای یک یا دو بار دور هم جمع شوند. این کار به کنترل وزن فرزندان خانواده در آینده کمک زیادی می‌کند.

 بیشتربخوانید:

رمز و رازهای جوانی با نسخه تغذیه

 

 

باعث افزایش عزت نفس در فرزندان خانواده می‌شود

به گفته کارشناسان دانشگاه آستنفورد، تقسیم کردن غذا و با هم غذا خوردن به کودکان و نوجوانان حس امنیت می‌دهد. این نوع از حس امنیت در آنان اعتماد به نفس بیشتری را ایجاد می‌کند. کودکان و نوجوانان تشویق می‌شوند در مورد مسائل روز، صاحب نظر باشند. والدین می‌توانند از برخی مسائل مربوط به جامعه در حین غذا خوردن با فرزندان خود صحبت کنند و از این طریق برای آنها احترام و عزت بیشتری قائل شوند. کودکان و نوجوانان احساس بزرگی و مهم بودن می‌کنند. آنها سعی می‌کنند در کارهایی مثل چیدن میز غذا، سِرو آن و یا جمع کردن و شستن ظروف به والدین خود کمک کنند و در کارهای خانواده به شکل گروهی مشارکت کنند.

 

باعث بهبود مهارت‌های ارتباطی در فرزندان می‌شود

یک مطالعه جدید در کانادا نشان داد که کودکان در اثر دور هم جمع شدن‌های خانوادگی از 6 تا 10 سالگی، در بسیاری از روابط خود عملکرد بهتری دارند. این تحقیق روی گروهی از کودکان 6 تا 10 ساله انجام شد. غذا خوردن با هم و در کنار هم باعث حفظ سلامت عمومی، تناسب اندام، تعاملات اجتماعی بهتر در میان افراد خانواده و مخصوصا کودکان می‌شود. کودکان در چنین شرایطی تعاملات اجتماعی را می‌آموزند و در آینده به شکل بهتری با بقیه ارتباط برقرار می‌کنند.

 

از مزاحمت سایبری دور می‌شوند

تحقیقات انجام شده و به چاپ رسیده در Jama pediatrics  بر اساس نظر سنجی از نوزده هزار دانشجو، نشان می‌دهد که ارتباط تنگاتنگی بین زورگویی‌های رایج در فضای مجازی، اضطراب‌ها و افسردگی‌های ناشی از آن و ارتباطات خانوادگی وجود دارد.

از هر پنج جوان یک نفر به نوعی مورد آزار و سوء استفاده در فضای مجازی قرار گرفته است. این مشکل، مسئله کوچکی نیست. نوجوانانی که ارتباطات صمیمانه‌تری با افراد خانواده دارند و تعداد وعده‌های غذایی بیشتری را هم دور هم غذا خورده‌اند (بهترین حالت دست کم چهار بار در هفته) در آینده نزدیک با مشکلات کمتری مواجه بوده‌اند. تماس منظم و مداوم در خانواده، راهنمایی‌های بیشتر والدین و ارتباط آزاد بین بچه‌ها و والدین با یکدیگر، مسائل را برای آنها تسهیل می‌کند و امکان بروز چنین مشکلاتی را کاهش می‌دهد.

 بیشتربخوانید:

دانستنی هایی مهم درباره هوس‌های غذایی

 

 

به خانواده درمانی کمک می‌کند

بر اساس مطالعات انجام شده در سال 2016، برای خانواده‌هایی که با هم مورد درمان قرار گرفته‌اند، عادات شام مشترک توصیه و تجویز شده است. در این روش درمانی، پویایی، ارزشمندی و حس اعتماد بیشتری در خانواده شکل گرفته است. افراد خانواده تلاش کرده‌اند تا درس‌های آموخته را سر میز غذا ببرند و با هم راجع به آنها حرف بزنند و تبادل نظر کنند. این کار باعث شد تا نقش‌های جدید و الگوهای رفتاری دیگر را نیز امتحان کنند. حضور افراد خانواده دور هم و به بهانه خوردن یک وعده غذایی، مزایای زیادی برای تمام افراد خانواده داشته، مزایایی که نه فقط کودکان و نوجوانان، بلکه بزرگ‌ترها هم از آن بهره‌مند بوده‌اند.

برچسب ها: غذا، وعده غذایی، غذا خوردن، شام تعداد بازديد: 412 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز