تشویق کودکان و نوجوانان به خوردن میوه و سبزیجات
وقتی کودکان به خوردن میوه و سبزی عادت کنند، این عادت را در مراحل دیگر زندگی، از نوجوانی تا بزرگسالی، حفظ خواهند کرد. بنابراین با روشهای ابتکاری آنها را به خوردن میوه و سبزیجات تشویق کنید.
- مثلا ظرف غذای حاوی حبوبات را به شکل صورتکی خندان درآورید. به طور مثال با ورقههای موز، چشم برایش بگذارید و با کشمش و هلو یا سیب برایش بینی و دهان درست کنید.
- با سبزیجات و میوههای رنگین، برای او ظرفی از خوراکیهای رنگی تهیه ببینید. حتی میتوانید آنها را به شکل خرگوش، ماهی و یا هر شکل جالب دیگر درآورید.
- برای کودکتان انواع میوه و سبزیجات را به شکل کباب آماده کنید تا اشتهای او را برانگیزید.
- صبحها و یا بعداز ظهرها برایش اسموتی میوه آماده کنید.
- حتما کنار غذاهای پخته شده روی سفره غذا، سبزیجات قرار دهید.
محدود کردن شکر در رژیم غذایی کودک و نوجوان
یکی از بزرگترین چالشهای والدین محدود کردن مقدار شکر در رژیم غذایی کودکان و نوجوانانشان است. بدن کودک و نوجوان قند مورد نیاز خود را به طور طبیعی از طریق غذاها به دست میآورد.
بنابراین افزودن شکر به خوراک، آنها را در معرض بیش فعالی، فساد دندان، اختلالات رفتاری و افزایش خطر چاقی و دیابت نوع دو قرار میدهد.
حتی در نوجوانان موجب افزایش رفتارهای خودکشی میشود.
به منظور کم کردن شکر اضافی از غذای فرزندتان راهنماییهای زیر را جدی بگیرید
- خوردن شیرینی نباید به طور کل ممنوع شود.
- وضع قانون شیرینی هرگز، کودک و نوجوان را به افراط در خوردن شیرینی مشتاق میکند.
- از مصرف نوشیدنیهای پرشکر اجتناب کنید.
- خوردن نوشیدنیهای شیرین به دفعات در روز عادت بسیار بدی است. به جای خوردن نوشیدنیهایی که حاوی شکر مصنوعی است، از نوشیدنیهای شیرین طبیعی مانند آب میوه استفاده کنید.
- حتی میتوانید شیر مصرفی کودکتان را با میوههایی مانند موز، توت فرنگی و... شیرین نمایید.
- خودتان بستنی درست کنید.
با استفاده از آب میوههای خالص و یا ماست و میوه و قرار دادن آن در فریزر میتوانید برای کودکتان بستنی درست کنید و مصرف بستنیهای ناسالم را در او به حداقل برسانید.
اثرات منفی برخی از خوراکیها روی کودکان و نوجوانان
برخی از خوراکیها و نوشیدنیها، کودکان و نوجوانان را دچار اختلالهای رفتاری مانند افسردگی و اضطراب میکند.
اخیرا در تحقیقی مشخص شده، افرادی که چهار تا پنج فنجان نوشیدنی گازدار یا آب میوهای شیرین شده با شکر در کنار رژیم غذایی روزانهشان مصرف میکنند، احتمال افسردگی در آنها افزایش مییابد.
- مصرف بیرویه کافئین موجود در نوشیدنیهای کافئین دار اضظراب کودکان و نوجوانان و در نتیجه افسردگی را افزایش میدهد.
- غذاهای فرآوری شده مانند سیب زمینیهای سرخ شده، دسرهای شیرین، خوراکیهای پرشکر و گوشتهای فرآوری شده، خطر اضطراب و افسردگی را در نوجوانان را به شدت بالا میبرد.
بنابراین مصرف این نوع خوراکیها را در کودک و نوجوانتان به حداقل برسانید.
برای خواندن بخش اول -کودک و نوجوان سالم با تغذیه سالم- اینجا کلیک کنید.