لبنیات
لبنیات مانند شیر، ماست، پنیر بعلت مواد پروتئینی و كلسیم جهت رشد كودكان مورد نیاز است توصیه میشود در مورد خوردن لبنیات ذائقه كودك به كدام از این فرآوردهها در نظر گرفته شود معمولاً ماست بعنوان دسر یكساعت بعد از وعدههای اصلی غذا برای جذب بهتر آهن گوشت و حبوبات مانند عدس داده شود و شیر در وعده صبحانه و میان وعده عصر با كیك باشد چنانچه كودكی مزه شیر را تمایل نداشت میتوان آن را با خرما، عسل مخلوط نمود عسل دارای ارزش غذایی خوب و ضد سرفه نیز میباشد.
آب
آب مورد نیاز است كودكان روزانه 4-6 لیوان آب احتیاج دارند كه بصورت سوپ، شیر، آبمیوه برای كودكان در نظر گرفته میشود توصیه میشود چای كمتر و همچنین آب معدنی بعلت وجود املاح برای كودكان زیر 2 سال مناسب نیست.
بستنی
بستنی به مقدار كم هفتهای 2-3 بار بعنوان دسر بعد از غذا در نظر گرفته شود بستنی پاستوریزه و ساده باشد بستنی بعلت خوشمزه بودن و تمایل بیشتر كودكان به آن ممكن است از خوردن شیر و ماست امتناع كنند.
میان وعده غذایی
كودكان معمولاً 2 ساعت بعد از تغذیه كامل گرسنه میشوند مایعات بصورت شیر و كیك، آبمیوه طبیعی و تازه و همچنین در مسافرتها غذاهای خانگی تخممرغ آبپز، پنیر، گردو، سیب، مركبات مانند پرتقالی، خیار، گوجهفرنگی و همچنین میوههای خشك مناسب است.
صبحانه
پرهیز از صبحانه گریزی، صبحانه باید جزو وعده غذاهای اصلی و عادت خانوادگی باشد صبحانه مطابق میل كودكان شامل تخممرغ یك روز در میان بصورت آبپز، نیمرو با كره یا روغن زیتون یا املت، شیر مخلوط با عسل یا خرما با كیك، پنیر و آبمیوهجات طبیعی و متنوع باشد.
تشویق
غذاهای اصلی كه كودك دوست دارد در اثر تشویق، تكرار بیان تمایل بیشتری برای غذا خوردن ایجاد میشود این پیامها در قسمت راست سلولهای قشری مغز دریافت و ثبت میشود كه در ادامه تغذیه كودك موثر است.
برای خواندن بخش اول -راهكارهای مناسب تغذيهای برای كودكان- اینجا کلیک کنید.