Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 13:24

9
شهریور
چه كودكانی بايد مكمل مصرف كنند؟

چه كودكانی بايد مكمل مصرف كنند؟

بسیاری از مادران تمایل دارند از ترکیب‌هایی استفاده كنند که حاوی ویتامین A+D و آهن است اما باید گفت متاسفانه با توجه به اینکه نیاز کودک به ویتامین ثابت است اما مقدار آهن با وزن تغییر می‌کند.

دكتر سید مرتضی صفوی؛ متخصص تغذیه

با توجه به شرایط کشور ما ایران مکمل‌های دارویی برای کودکان شامل ویتامین و آهن است و ویتامین‌های موردنیاز، شامل A و D هستند. ثابت شده که دادن مولتی‌ویتامین لزومی ندارد و حتی اگر بقیه ویتامین‌ها زیر 6 ماه به شیرخوار داده شود، احتمال بروز آلرژی‌های گوارشی در سن بلوغ را افزایش می‌دهد. استفاده از مكمل روی هم اگر نتایج بررسی‌هایی که در حال اجراست مثبت باشد، از 6 ماهگی شاید تجویزش برای تعدادی از کودکان لازم باشد. معمولا پس از 14روزگی به نوزادان ویتامین A+D داده ‌می‌شود و در صورت لزوم می‌توان بعد از 6 ماهگی مولتی‌ویتامین به کودک داد. مکملی که انتخاب می‌شود باید از نوعی باشد که 1500 واحد ویتامین A و 400 واحد ویتامین D داشته باشد. 

 

بهترین نوع ویتامین D چیست؟

بسیاری از مادران تمایل دارند از ترکیب‌هایی استفاده كنند که حاوی ویتامین A+D و آهن است اما باید گفت متاسفانه با توجه به اینکه نیاز کودک به ویتامین ثابت است اما مقدار آهن با وزن تغییر می‌کند، مصرف این نوع مکمل‌ها مشکل‌آفرین می‌شود. بهتر است ویتامین و آهن را جداگانه به کودک بدهیم. بهترین ویتامین D، ویتامینی است که بدن خود می‌سازد. 6-5 دقیقه ماندن در آفتاب در روز برای ساخت ویتامین D در بدن کافی است. ماندن بیش از این اندازه در آفتاب نه‌تنها موثر نیست بلکه به دلیل سوراخ‌بودن لایه ازن می‌تواند مضر هم باشد مگر آنکه فرد از محافظ‌های خاص استفاده کند. بهتر است مادر 6-5 دقیقه کودک را در آفتاب قرار دهد و باقی ویتامین D از طریق مکمل‌ها تامین شود. در مورد سایر مکمل‌ها نیز بهتر است فقط به موادغذایی تکیه نکنیم و حتما در 2 سال اول مصرف ویتامین توصیه می‌شود.

 

مكمل آهن را چگونه باید مصرف كرد؟

مکمل آهن را باید از 6 ماهگی آغاز کرد. میزان نیاز کودک با توجه به وزن روزانه 1 تا 2 میلی‌گرم است. از آنجا كه نوع قطره‌های آهن موجود در بازار متفاوت است بهتر است نوع فروس‌سولفات آن را انتخاب كنید. بقیه موارد که به‌خصوص در مورد بی‌اثربودن آنها بر دندان تبلیغ می‌شود جذب خوبی در روده ندارند و آهن خون را به اندازه کافی بالا نمی‌برند. فروس‌سولفات با وجود مزه بد، جذب بهتری دارد. بسیار مهم است که مادرها دادن مکمل‌ آهن را به موقع و به اندازه شروع و نوع درست را انتخاب کنند. نباید به دلیل ترس از سیاه‌شدن دندان و یا  تنبلی از این کار خودداری کرد زیرا عوارض کمبود آهن بسیار بیشتر از عوارض سیاه‌شدن دندان شیری است. حتی برای پیشگیری از سیاه‌شدن دندان می‌توان بلافاصله بعد از دادن مکمل آهن، به کودک آب داد و دندان‌های او را شست. ولی شیردادن به او کار صحیحی نیست زیرا جذب آهن را مختل می‌کند. با توجه به اینكه ویتامین C جذب آهن را افزایش می‌دهد می‌توان بعد از دادن قطره آهن مقداری ماده غذایی حاوی ویتامین C به کودک بدهیم.

 

برچسب ها: کودک و مکمل، کودک و دارو، کودک و مکمل آهن، کودک و مکمل ویتامین، کودک و ویتامین A+D تعداد بازديد: 762 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز