Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 09:28

12
مهر
آجیل؛ ميان وعده ارزشمند برای كودكان

آجیل؛ ميان وعده ارزشمند برای كودكان

آجیل‌ها و مغزهای بوداده معمولا حاوی موادی اضافه هستند که مصرف آنها ممکن است برای سلامت کودکان ضرر داشته باشد.

تحریریه ماهنامه كودك سالم

 

با افزایش 30 درصدی نرخ چاقی در میان کودکان طی 30 سال اخیر، لزوم آگاهی و اطلاع رسانی والدین در رابطه با یک برنامه غذایی سالم و وعده‌ها و میان‌وعده‌های مناسب برای کودکان بیش از پیش احساس می‌شود. معمولا کودکان از مواد غیر مغذی همچون چیپس، پفک، شکلات، نوشابه و... به عنوان میان‌وعده و برای سیر کردن خود استفاده می‌کنند.

در چنین شرایطی صحبت کردن از آجیل‌ها و جایگزین کردن تنقلات اخیر با این مواد سودمند خیلی هم بی‌مورد به نظر نمی‌رسد. والدین باید بدانند که تحقیقات در رابطه با آجیل‌ها و خواص و مضرات آنها همچنان در حال انجام است، اما آنچه برای همه ما کاملا روشن است این است که این مواد ارزشمند دارای مقادیر زیادی ویتامین، املاح و چربی هستند، البته فراموش نکنید که میزان چربی موجود در آجیل بسیار بالا است؛ هر چند که این نوع چربی برای بدن ما مفید است و به اصطلاح چربی خوب محسوب می‌شود، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند برای بدن مضر باشد و منجر به اضافه وزن یا چاقی شود، البته اگر در مصرف آن تعادل حفظ شود، افراد می‌توانند از فواید بی‌شمار آجیل بهره‌‌مند شوند.

واقعیت این است که هر چه اطلاعات شما در رابطه با آجیل‌ها افزایش یابد، بیشتر لزوم وجود آنها را در رژیم غذایی فرزند خود احساس خواهید کرد. 

آیا چربی موجود در آجیل مضر است؟

همه ما می‌دانیم که میزان چربی موجود در آجیل بسیار بالا است. برای مثال 28گرم بادام یا تخمه دارای 14 گرم چربی است، اما اگر به نوع این چربی توجه کنید، متوجه تفاوت آن با سایر انواع چربی می‌شوید. چربی‌های اشباع شده باعث افزایش کلسترول «بد» خون ما می‌شوند (LDL) و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را افزایش می‌دهند. این نوع چربی در اکثر تنقلات رایج موجود در بازار وجود دارد. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، می‌بینیم که مثلا 28 گرم بادام فقط 1 گرم چربی اشباع شده دارد. ملاحظه می‌کنید که میزان چربی اشباع شده در بادام در مقایسه با چربی اشباع نشده بسیار کم است.

آن نوع چربی که در آجیل به میزان قابل توجه وجود دارد چربی اشباع نشده است. این نوع چربی برای بدن ما مفید است، زیرا باعث افزایش کلسترول «خوب» (HDL) در خون ما می‌شود. همچنین در این نوع چربی ویتامین‌هایی از قبیل ویتامین A، D، E و K وجود دارند. هر 28 گرم بادام حاوی حدودا 13 گرم چربی اشباع نشده است. 

در مصرف بادام‌زمینی دقت كنید

این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که در بین انواع آجیل، در مصرف بادام‌زمینی باید کمی‌ دقت کرد، زیرا احتمال بروز حساسیت در صورت مصرف آن در کودکان بیش از سایر انواع آجیل است. 

به فرزندان خود اجازه ندهید به هر میزان که دوست دارند آجیل بخورند

آجیل‌ها و مغزها قطعا یکی از پرخاصیت‌ترین مواد غذایی موجود در طبیعت هستند و می‌توان آنها را به طرق مختلف مصرف کرد، البته توجه داشته باشید که بهتر است از این مواد غذایی ارزشمند به مقدار کم و متعادل استفاده کنید. توصیه می‌شود هر فرد روزانه یک مشت آجیل مصرف کند.

هر یک مشت آجیل حدود 28 گرم است. والدین نباید به فرزندان خود اجازه دهند به هر میزان که دوست دارند آجیل بخورند. اگر ظرفی پر از آجیل در مقابل فرزندتان قرار دهید، احتمال اینکه او بیش از نیاز بدنش از این مواد بخورد بسیار زیاد است. 

اعتدال را در خوردن رعایت كنید

وقتی بحث از مواد غذایی به میان می‌آید، همه می‌دانیم که خوردن بیش از حد هر ماده غذایی، حتی مواد غذایی خوب و مفید، منجر به ضرر و زیان برای بدن ما می‌شود. به همین دلیل است که حفظ تعادل همواره باید مد نظر همه ما باشد، اما تنوع آجیل‌ها و خواص هر یک به قدری زیاد است که حفظ اعتدال در خوردن آنها کمی ‌دشوار به نظر می‌رسد. هر 28 گرم آجیل حاوی 160 تا 200 كیلوکالری و 13 تا 20 گرم چربی است، البته بخش عظیمی ‌از این نوع چربی، اشباع نشده است.

اگر این میزان انرژی و چربی را با میزان و نوع چربی موجود در تنقلاتی از قبیل چیپس، شیرینی و... مقایسه کنید، متوجه تفاوت نوع چربی‌ها و خاصیت بیشتر آجیل‌ها می‌شوید. اکثر انواع آجیل دارای مقادیر زیادی فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین‌E، سلنیوم و امگا 3 هستند. 

آجیل بو داده

آجیل‌ها و مغزهای بو داده معمولا حاوی موادی اضافه هستند که مصرف آنها ممکن است برای سلامت کودکان ضرر داشته باشد. برای مثال آجیل‌هایی که از بیرون خریداری می‌شوند معمولا شور هستند. سدیم موجود در آجیل برای کودکان و حتی بزرگسالان مضر است. به همین خاطر اگر می‌خواهید آجیل شما حتما بو داده باشد، می‌توانید آنها را به صورت خام خریداری کنید و خودتان در خانه آنها را حرارت دهید.

کافی است یک لایه آجیل (هر نوع به صورت جداگانه) را در سینی فر بریزید و روی آنها را کمی ‌نمک و روغن زیتون بپاشید. سپس در فر قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت 5 الی 10 دقیقه حرارت ببینند تا روی آنها طلایی رنگ شود. این امر در افزایش بهداشت نیز موثر است.

 

برچسب ها: آجیل و کودک، میان وعده سالم کودکان، چربی آجیل، آجیل بو داده، مغزها و سلامت کودک تعداد بازديد: 808 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز