Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 23:10

16
شهریور
راهکارهایی برای تقویت روابط دوستانه نوجوانان

راهکارهایی برای تقویت روابط دوستانه نوجوانان

نوجوان خود را تشویق کنید با افرادی که می‌تواند به آنها اعتماد کند و با آنها صادق باشد، دوست شود. با آنها در مورد چگونگی یافتن یک دوست خوب صحبت کنید که: باعث شود آنها احساس آرامش کنند.

مهسا شاه‌میلی - دانشجوی کارشناسی روانشناسی

 

تحریریه زندگی آنلاین : آیا می‌خواهید از نوجوان خود برای پیدا کردن دوستان خوب حمایت کنید؟

آیا نگران دوست‌های جدیدی هستید که نوجوان‌تان پیدا می‌کند؟

آیا دوست دارید نوجوان شما گروه دوستی گسترده‌تری داشته باشد؟

 

در مورد ارزش صداقت صحبت کنید.

نوجوان خود را تشویق کنید با افرادی که می‌تواند به آنها اعتماد کند و با آنها صادق باشد، دوست شود. با آنها در مورد چگونگی یافتن یک دوست خوب صحبت کنید که: باعث شود آنها احساس آرامش کنند.

 

 حقیقت را به آنها بگویید و بدون قضاوت گوش دهید.

آنها را تحت فشار قرار ندهید و سرزنش و مضطرب نکنید.

 بیشتربخوانید:

باید و نبایدهای دوستی‌های کودکانه!

 

 

 ویژگی‌های خوب همسالان را برجسته کنید.

وقتی می‌بینید همسالان آنها کار مثبتی انجام می‌دهند، در مورد آن با نوجوان خود صحبت کنید. توضیح دهید که چرا این نوع رفتار را تحسین می‌کنید. همچنین در مورد ملاک و معیارهای دوستی در دوران نوجوانی که باعث ایجاد دوستی‌های خوب و قوی می‌شوند، صحبت کنید مانند:

گوش دادن و فهمیدن، اعتماد کردن و حفظ اعتماد، حمایت کردن و احترام گذاشتن.

 

 به نوجوان خود یاد دهید که دوستانی با علایق مشترک پیدا کند.

در اینجا چند پیشنهاد برای انتخاب دوست در دوران نوجوانی وجود دارد:

ببینید که نوجوان‌تان در منطقه شما در برنامه‌های چه باشگاه‌ها، گروه‌های نوجوانان، برنامه‌های ورزشی یا تعطیلات مدرسه شرکت می‌کند.

اگر موقعیت خانه شما اجازه می‌دهد، نوجوان خود را تشویق کنید تا دوستان خود را برای بازی‌های ویدیویی یا تماشای فیلم به خانه دعوت کند. اگر تمایلی نشان ندادند، از آنها دلیل را جویا شوید. ممکن است نگران ورود خواهر و برادر باشند یا ندانند چگونه از شما درخواست کنند.

 

  از روش دوست‌یابی نوجوان‌تان حمایت کنید.

به شخصیت نوجوان خود فکر کنید و او را تشویق کنید تا به نقاط قوت خود فکر کند. آنها را تشویق کنید که برای ناهار با کسی که دوست دارند بروند. آنها را تشویق کنید که بروند و کاری را با دوستان‌شان انجام دهند، مانند دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی. این روزها، فضای زیادی برای ارتباط آنلاین با افرادی که علایق مشترک با شما دارند وجود دارد. اگر نوجوان شما از طریق فضای مجازی راحت‌تر با دیگران ارتباط برقرار می‌کند، انجمن‌ها و بازی‌های آنلاین می‌توانند مکانی عالی برای افزایش اعتماد به نفس او باشند، به شرطی که به طور مرتب با او تماس بگیرید تا مطمئن شوید که این فضا ایمن است.

 بیشتربخوانید:

فواید گِل بازی برای کودکان

 

 

 

 از دوستی‌های خودتان مثال بزنید.

در مورد تجربه‌های دوستی‌های خود برای نوجوان‌تان صحبت کنید. به او اجازه دهید از نحوه رفتار شما با دوستان‌تان، الگو‌برداری کند.

به نوجوانان نشان دهید که دوستی یک خیابان دو طرفه است که نیاز به تلاش و پرورش دارد. در مورد کارهایی که با دوستان خود انجام داده‌اید و روش‌هایی که از یکدیگر حمایت کرده‌اید با نوجوان‌تان صحبت کنید.

نوجوان خود را در برخی از فعالیت‌هایی که با دوستان خوبتان انجام می‌دهید، مانند مهمانی‌ها، کباب‌های حیاط خلوت، و پیک‌نیک در پارک، مشارکت دهید.

 

 مهارت‌های اجتماعی را به فرزندان بیاموزید.

به نوجوان خود اعتماد کرده و او را تشویق کنید تا از طریق تجربیات خود قضاوت خوبی داشته باشد.

به آنها بگویید که در کنار آنها هستید. اگر نیاز دارند چیزی را از شما پنهان نکنند. به آنها بگویید که دوستی خوب به زمان نیاز دارد تا رشد کند.

به آنها یادآوری کنید که برخی از افراد کمی طول می‌کشد تا سر صحبت را باز کنند و به افراد ساکت‌تر در دوستی خود فرصت دهند. نگران تأثیرات منفی انتخاب دوست در نوجوان خود باشید.

نحوه تشخیص دوستی‌های بد و مقابله با فشار منفی همسالان را به نوجوانان آموزش دهید.

 بیشتربخوانید:

نقش مهم اسباب بازی در شکل گیری شخصیت کودک

 

 

 

 در مورد فشار همسالان به نوجوان خود گوشزد کنید.

نوجوان خود را در مورد فشار همسالان  و تأثیر آن آموزش دهید. فشار همسالان معمولا شامل این می‌شود که یک نوجوان، نوجوان دیگر را مجبور به اتخاذ تصمیماتی می‌کند که برخلاف ارزش‌ها یا باورهای او است.

به عنوان مثال، نوجوانی فرزند شما را تشویق می‌کند که مدرسه را رها کند، در حالی که می‌داند نباید این کار را انجام دهد. ضروری است که نوجوان شما معنای دوستی و همچنین چگونگی شناسایی انواع مختلف روابط دوستی را درک کند. شما می‌توانید با پرسیدن سوال، گوش دادن و درک دیدگاه نوجوان خود به او کمک کنید. علاوه بر این، به آنها یادآوری کنید که از آنها حمایت می‌کنید تا بتوانند دوستی‌های طولانی مدتی ایجاد کنند.

 

برچسب ها: کودکان، بازی، دوستی، ورزش، اعتماد به نفس، نوجوانان، روابط اجتماعی، تشویق، مهسا شاه‌میلی تعداد بازديد: 174 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز