Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:29

12
مرداد
برای کودکان خود قصه بگویید (2)

برای کودکان خود قصه بگویید (2)

در این مقاله با برخی فواید قصه گفتن برای فرزندان و راه‌های بهتر قصه گفتن به کودکان آشنا می‌شوید و می‌توانید از این راه با کودکتان بیشتر ارتباط برقرار کنید.

قصه؛‌ پل ارتباط شما با کودکان

قصه‌گویی ارتباط شما با کودکتان را زیاد می‌كند. وقتی قصه می‌گویید خود به خود کودک به شما خیره می‌شود و با تمام دقت به چشم‌ها و حالات نمایشی شما توجه می‌کند.

آهنگ صدایتان را می‌‌شنود و امواج پنهان و حسی شما را نیز درک می‌کند.

قصه‌گویی فضای جدیدی خلق می‌كند كه فراتر از تكرار‌های روزمره است و هر چه در گفتن و اجرای قصه خلاق‌تر باشید،‌ جاذبه بیشتری به وجود می‌آورید،‌ به طوری كه خاطره و پیام قصه تا ابد با كودك باقی می‌ماند و به این طریق بین كودك و شما، پیوندی از جنسی دیگر خلق می‌شود.

قصه،‌ و پرورش حواس

از دیگر کارکرد‌های قصه توانمند شدن قدرت شنیدن است. صدا به گوش همه می‌رسد اما همه نمی‌شنوند. همه چشم دارند ولی همه نمی‌بینند.

شنیدن و درست شنیدن احتیاج به تمرین دارد و قصه‌گویی یکی از بهترین روش‌ها برای پروراندن گوش کودک است. یکی دیگر از فواید منحصر به فرد قصه قدرت تکلم و زبان است.

زبان و تکلم که یکی از توانایی‌های خاص انسان است ابتدا با شنیدن آغاز می‌شود. زبان شناسان می‌گویند که انسان‌ها با علائم با یکدیگر مرتبطند و این علائم در درجه اول گوشی و دهانی هستند.

زبان و قدرت تکلم که تا سن شش سالگی در کودک شکل می‌گیرد با ابزار قصه (شنیدن کلمات و تکرار ذهنی آنها) بسط و گسترش می‌یابد.

از طرفی دیگر قصه‌گویی کودکان را به سمت خواندن هدایت می‌کند و باعث افزایش قدرت درک در آنها می‌شود. به خصوص وقتی که او کتابی را می‌خواند که قصه‌اش را می‌داند ذهن او در حین خواندن منظم می‌شود.

چگونه برای کودکانمان قصه بگوییم

هر قدر قصه‌ها با تصویر‌سازی همراه باشند برای کودکان جالب‌ترند. بنابراین تا جایی که می‌توانید قصه‌ها را با تصاویر همراه کنید. علت این که داستان‌های کودکان نیز با نقاشی‌های رنگی همراه هستند همین اشتیاق کودکان به تصاویرند.

شما بدون نقاشی هم می‌توانید به کودکان تصویر بدهید. وقتی در قصه‌ها از رنگ لباس یا شکل یک پرنده یا خانه سخن می‌گویید در واقع در حال تصویر‌سازی برای کودک هستید.

همچنین قصه را با سوال همراه کنید. از کودک بپرسید اگر گفتی الان چی می‌شه؟ و او را تشویق به خیال‌پردازی و قصه‌سازی ذهنی کنید. بدین ترتیب خلاقیت او را در داستان‌سازی نیز پرورش خواهید داد.

گاهی کودکان برای عروسک‌ها یا اسباب بازی‌هایشان داستان تعریف می‌کنند. این موقعیت هم فرصت خوبی است که آنها را تشویق کنید و اجازه بدهید خلاقیت بیشتری در داستان‌سازی از خود نشان دهند.

کودکان به وسیله قصه‌ها خود و امیال و ناراحتی‌های خود را هم ابراز می‌کنند. پس سعی کنید به داستان‌های آنها با دقت گوش کنید و نیازی را که در پس آن داستان سرایی‌ها نهفته است کشف کنید...

 

 

برای خواندن بخش اول -برای کودکان خود قصه بگویید- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: روانشناسی کودک، تربیت کودک، کودک و والدین، ارتباط با کودک، قصه گفتن به کودک، فواید قصه گفتن، پرورش حواس کودک تعداد بازديد: 873 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز