Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403 - 11:50

4
بهمن
افزایش اعتماد به نفس در کودکان (2)

افزایش اعتماد به نفس در کودکان (2)

اعتماد به نفس سالم، زره كودكان در برابر چالش‌های زندگی است. كودكانی كه نسبت به خودشان احساس خوبی دارند، به هنگام رویارویی با تضادها و اختلافات، بسیار راحت‌تر اوضاع را درك می کند.

تحريريه دنيای سلامت

 

 

به كودك خود كمك كنید تا تجربیات سازنده و مفید داشته باشد

 فعالیت‌هایی كه كودكان را به كار گروهی تشویق كرده و حس همكاری را در آنها پرورش می‌دهد، به رشد اعتماد به نفس آنها نیز كمك می‌كند. اگر فكر می‌كنید كه اعتماد به نفس كودك‌تان بسیار كم است و در آینده برایش مشكل‌ساز می‌شود، بهتر است از یك متخصص كمك بگیرید. مشاوران خانواده روی این مسأله كار و سعی می‌كنند با ریشه‌یابی تمام مواردی كه احساس و باور منفی كودك را ایجاد كرده‌اند، نگرش او را نسبت به خود و دنیای پیرامونش تغییر داده و مثبت كنند.

ایجاد حس امنیت در محیط گرم خانوادگی 

 كودكانی كه احساس امنیت نمی‌كنند، رفتارهای تندخویانه و بدی از خود نشان می‌دهند و اغلب اعتماد به نفس پایینی دارند. كودكی كه همیشه شاهد نزاع و بی‌حرمتی‌های والدینش است، غمگین و افسرده و در مدرسه دچار مشكلات رفتاری می‌شود.

نشانه‌های اعتماد به نفس سالم و ناسالم

اعتماد به نفس در كودكان در حال رشد مرتباً در حال نوسان است؛ زیرا تحت تأثیر تجربیات و باورهای جدید آنها تغییر می‌كند. كودكانی كه اعتماد به نفس‌شان كم است، تمایل به شركت در كارهای گروهی و انجام كارهای جدید ندارند و در مورد خودشان همیشه منفی حرف می‌زنند: «من احمقم»، «من هیچ‌وقت چیزی یاد نمی‌گیرم» و «هیچ‌كس به من توجهی ندارد» آنها در ناكامی‌ها تحمل كمتری از خود نشان می‌دهند، سریع منصرف می‌شوند و همه چیز را به شخص دیگری واگذار می‌كنند.

در مقابل، كودكانی كه اعتماد به نفس سالم دارند، از تعامل با دیگران لذت می‌برند، در اجتماع راحت‌ترند، از فعالیت‌های گروهی لذت می‌برند، وقتی كه تضادها اوج می‌گیرند، به راحتی راه‌حلی می‌یابند و بدون تحقیر و كوچك كردن خودشان و دیگران، اخشنودی و شكایت و اعتراض خود را نشان می‌دهند. مثلاً به جای آنكه بگویند: «من احمقم و چیزی را نمی‌فهمم» می‌گویند: «من این قسمت را متوجه نشدم» آنها نقاط قوت و ضعف خود را می‌شناسند و خود را با تمام نقاط قوت و ضعف‌شان قبول دارند.

این كودكان غالباً خوشبین هم هستند. اما پدر و مادرها در این زمینه چه نقشی دارند و چگونه می‌توانند اعتماد به نفس كودك‌شان را رشد دهند؟  كودكان به حرف‌ها و گفته‌های شما توجه بسیاری دارند

كودكان نسبت به الفاظ و كلماتی كه پدر و مادرشان به كار می‌برند، بسیار حساسند. به خاطر داشته باشید كه كودك‌تان را نه فقط در هنگام موفقیت، بلكه تلاش خوب او را نیز تشویق و تقدیر كنید؛ اما در این كار صادق باشید و هرگز با اغراق و مبالغه باورهای غلط به آنها ندهید.

باورهای نادرست كودك خود را شناسایی كنید

 بسیار مهم است كه باورهای بی‌معنی و غیرمنطقی كودك‌تان را در مورد خودش شناسایی كنید. حتی اگر این باورهای غیرعقلانی راجع به كامل بودن، جذابیت و توانایی‌های او نیز باشد. به كودك خود كمك كنید تا در این زمینه به استانداردهای درستی برسد و در ارزیابی خود واقع‌بین باشد. درك و احساس نادرست از خود می‌تواند كم‌كم در باورهای كودك ریشه بدواند و مثل حقیقت برایش جلوه كند. مثلاً كودكی كه در مدرسه شاگرد بسیار خوبی است ولی در ریاضیات ضعیف است،

می‌گوید: «من ریاضیات را نمی‌فهمم و شاگرد بدی هستم» این دیدگاه و طرز فكر نه تنها اشتباه است، بلكه باور غلطی است كه در آینده زمینه شكست‌ها و ناكامی‌ها را برای كودك فراهم می‌آورد. بنابراین باید كودكان را تشویق كنیم تا واقع‌بین باشند...

 

 

برای خواندن بخش اول -افزایش اعتماد به نفس در کودکان- اینجا کلیک کنید.

برچسب ها: افـــزايــــــش اعتماد به نفس در كـــــودكــــــــان، تقويت اعتماد به نفس کودکان، چگونه اعتماد به نفس کودک را افزایش دهیم؟، راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در کودکان، افـــزايـــش اعتماد به نفس در كــودكـان، اعتماد به نفس در کودکان، بالا بردن اعتماد به نفس کودکان تعداد بازديد: 525 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز