Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 13:04

28
اردیبهشت
بررسی مشكلات یادگیری دركودكان 5=2×2

بررسی مشكلات یادگیری دركودكان  5=2×2

عدم توانایی در یادگیری واگیردار نیست، اما می‌تواند ژنتیكی باشد و مثل سایر خصوصیاتی كه از اجداد خود به ارث می‌بریم، این ویژگی را ارث برده باشیم! معمولاً افرادی كه در یادگیری مشكل دارند.

تحریریه دنیای سلامت

 

 

 

داشتن مشكل در یادگیری به این معنا نیست كه شما نمی‌توانید چیزی را یاد بگیرید؛ بلكه نیاز به كمك بیشترو تلاش و كوشش دارید. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید كه در یادگیری مشكل دارند (دیس‌لكسیا و دیس‌كلكیولیا)، خصوصاً در یادگیری ریاضیات، معنایش آن نیست كه فرد كودن یا كندذهنی هستید.

مشكلات یادگیری و عدم توانایی لازم برای این امر، به فرآیند اطلاعات بستگی دارد. یادگیری افراد متفاوت است. برخی از افراد می‌دانند كه چگونه این كار را انجام دهند. اطرافیان (بزرگ‌ترها و معلمان) نیز می‌توانند به دانش‌آموز كمك كنند و از متخصص آموزش كمك بگیرند تا پی به مشكل یادگیری او ببرند.

عدم توانایی در یادگیری چیست؟

عدم توانایی در یادگیری واگیردار نیست، اما می‌تواند ژنتیكی باشد و مثل سایر خصوصیاتی كه از اجداد خود به ارث می‌بریم، این ویژگی را ارث برده باشیم! معمولاً افرادی كه در یادگیری مشكل دارند، این مسأله را در میان سایر اعضای خانواده خود نیز می‌بینند (البته معمولاً برخی از افراد یك خانواده آن را ارث می‌برند).

دیس‌لكسیا: عدم توانایی لازم برای یادگیری است؛ یعنی كودك به هنگام خواندن و نوشتن دچار مشكل فراوان می‌شود. كودكانی كه در ریاضیات مشكل دارند، دیس‌كلكیولیا و كودكانی كه در نوشتن حروف مشكل دارند و شكل حروف را یاد نمی‌گیرند، دیس‌گرفیا دارند. خواندن، نوشتن حروف و یادگیری ریاضیات معمولاً در ابتدا برای كودك مشكل است؛ اما اگر به مرور زمان هیچ پیشرفتی نكند، می‌توان گفت كه مشكل یادگیری دارد.

كم‌توجهی و بیش‌فعالی را معمولاً زمینه‌ساز مشكل یادگیری می‌دانند؛ در حالی كه این گونه نیست؛ زیرا كودكان بیش‌فعال و كم‌توجه می‌توانند بدون هیچ كمك خاصی مثل سایر همكلاسی‌های خود یاد بگیرند و فقط مثل دیگران نمی‌توانند آرام یك جا بنشینند. با این وجود، متخصصان بر این باورند كه كودكان بیش‌فعال بیشتر در معرض مشكل یادگیری هستند.

چطور متوجه شویم كه مشكل یادگیری داریم؟

مطمئناً پی بردن به این مسأله برای دانش‌آموز مشكل است؛ اما باید راجع به آن با پدر و مادر و معلمش حرف بزند. او نباید از این موضوع خجالت بكشد. ممكن است یك پاراگراف را بارها بخواند، ولی نتواند آن را حفظ كند یا اینكه همكلاسی‌هایش سر كلاس مطالب را یاد بگیرند، ولی او احساس گیجی كند. دانش‌آموزانی كه در یادگیری مشكل دارند، احتمالاً به سوالات زیر پاسخ مثبت می‌دهند:

‌ آیا مرتباً در مدرسه دچار مشكل می‌شوید؟ ‌ آیا فكر می‌كنید باید خیلی بهتر از اینها باشید و عملكرد ضعیفی دارید؟ ‌ آیا خواندن برای‌تان بسیار دشوار است؟ ‌ آیا ذهن‌تان مشغول چیزی است و در آن واحد چیز دیگری می‌نویسید؟ ‌ آیا نوشتن برای شما سخت است و در این كار كُند هستید؟ ‌ آیا در تلفظ كلمات دچار مشكل می‌شوید و یا وقتی كه می‌نویسید، زیاد اشتباه می‌كنید؟  آیا در یادگیری ریاضیات مشكل دارید؟ ‌ آیا سازماندهی یادداشت‌های‌تان برای شما دشوار است؟

اگر پاسخ به برخی از این سؤالات مثبت است، بهتر است از یك متخصص یا روانشناس كمك بگیرید. با گرفتن برخی تست‌ها مشخص می‌شود كه آیا مشكل یادگیری دارید یا خیر. ممكن است لازم باشد در كلاس‌های مخصوص شركت كنید. اغلب دانش‌آموزان از این مشكل خجالت می‌كشند؛ اما با كمی تلاش می‌تواند برطرف شود.

به هیچ وجه نباید در این باره نگران و از مدرسه گریزان شد. آنها نیز می‌توانند با شیوه‌های جدیدتر، مثل دیگران همه چیز را یاد بگیرند. ممكن است روانشناسان و متخصصان از یك برنامه آموزشی استفاده كنند.

آنها با آموزش مهارت‌های سازماندهی كردن به فرد كمك می‌كنند؛ زیرا عدم سازماندهی ذهن باعث ایجاد این مشكل می‌شود، احتمالاً زمانی كه متوجه شدید مشكل یادگیری دارید، خیلی غمگین شدید و فكر كردید كه با دیگران فرق دارید؛ اما حقیقت این است كه مشكل یادگیری در بسیاری از افراد وجود دارد.

باید مهارت‌های جدید خود را تمرین كنید. شاید لازم باشد زمان زیادی را به این كار اختصاص دهید؛ اما نباید ناامید شوید. آنقدر مبارزه كنید تا بتوانید از عهده انجام آن برآیید. به زودی از نتایج تلاش خود و از حضور در مدرسه لذت بیشتری خواهید برد.

 

برچسب ها: یادگیری در کودکان، مشکلات یادگیری کودکان، درمان مشکل یادگیری کودکان، عدم توانایی در یادگیری کودکان، عملکرد ضعیف در کودکان، آموزش مهارت در کودکان تعداد بازديد: 638 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز