Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 04:40

11
مرداد
نو رسید‌ه‌های نارس (2)

نو رسید‌ه‌های نارس (2)

بخش دوم- اگر نوزاد شما زودتر از موعد به دنیا آمده است، شما باید در قبال او خیلی صبور باشید و شب‌های متعددی انتظار شب بیداری را داشته باشید.

 

 مشكلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن

عدم رشد كافی و مناسب سیستم دفاعی باعث بروز برخی عفونت‌ها در آنها می‌شود بنابراین با وجود هرگونه علائم مشكوكی حتی اگر نوزاد تب نداشته باشد، باید تمام موارد كنترل شود به این نوزادان آنتی‌بیوتیك داده می‌شود تا علائم عفونت از بین بروند. در مورد اغلب نوزادان نارس این مشكلات بعد از مدتی و در دوران كودكی رفع می‌شود ولی ممكن است برخی از مشكلات تا بزرگسالی نیز ادامه یابند.

وقتی كه نوزاد از بیمارستان مرخص شده و به خانه می‌آید می‌تواند به راحتی نفس بكشد، دمای بدنش را ثابت نگاه دارد، از سینه مادر و یا شیشه شیر تغذیه كند و به طور ثابت وزن بگیرد اما توجه داشته باشید كه هرگز نباید مراقبت و توجه خود را از نوزادتان  كم كنید و از درمان‌های بعدی، صرفنظر كنید.

 من برای کمک چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

نوزادانی که پیش از هفته 37 متولد می‌شوند، به حمایت و محبت زیادی نیاز دارند. به همین دلیل اینکه شما و همسرتان با نوزاد نزدیک باشید و او را در آغوش بگیرید از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی بیمارستان‌ها امروزه روش نگهداری «کانگورو» را پیشنهاد می‌کنند.

در این روش شما یا همسرتان نوزادتان را بدون اینکه لباسی بر تن داشته باشد در لباس خود قرار می‌دهید و او را به سینه خود می‌چسبانید. برای دریافت جزئیات بیشتر با پزشک فرزندتان در این رابطه مشورت کنید. صحبت کردن و زدن ضربات آرام به شکم در دوران بارداری باعث می‌شود نوزاد پس از تولد صدای شما را بیشتر بشناسد و با شما احساس نزدیکی بیشتری کند. برای شیر دادن کودکان نارس باید از متخصصان بیمارستان کمک بگیرید.

شیر دادن از طرفی برای رشد و تقویت نوزادان نارس اهمیت بسیاری دارد، از طرف دیگر به نزدیک شدن مادر و نوزاد کمک زیادی می‌کند. قنداق کردن نوزاد شاید از این جهت که راحتی رحم مادر را برای نوزاد تداعی می‌کند باعث شود او راحت‌تر بخوابد. واقعیت این است که نوزاد باید بیشتر اوقات را خواب باشد، اما زود به زود برای خوردن شیر بیدار خواهد شد.

با بزرگ‌تر شدن نوزاد شما می‌توانید در فکر ایجاد یک برنامه منظم باشید اما در حال حاضر تنها به راحتی و نیازهای او توجه کنید.

تولد نوزاد زودتر از موعد مقرر ممکن است یک شوک بزرگ باشد، و نگهداری از این نوزاد در ماه‌های اولیه احتمالا از آنچه شما تصور می‌کردید بسیار مشکل‌تر خواهد بود، خصوصا اگر نوزاد را در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری کنند. اما خبر خوب این است که حتی اگر فرزند شما نارس است، شما همچنان می‌توانید بسیاری از کارهایی را که برای آنها برنامه ریزی کرده بودید انجام دهید، از جمله شیر دادن به نوزاد.

شیر مادر برای نوزاد شما بسیار مفید است زیرا از طریق پادتن‌های موجود در بدن خود شما، او را در برابر میکروب‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند. همچنین تحمل و هضم این شیر از تحمل شیر خشک برای نوزاد راحت‌تر است و تمام مواد مغذی لازم برای رشد او را فراهم می‌کند. شیر مادر برای نوزادان نارس ارزشمند‌تر است زیرا سیستم ایمنی آنها ضعیف‌تر از نوزادان معمولی است.

این شیر می‌تواند عملکرد دفاعی بدن نوزادان نارس را در برابر بیماری‌ها تقویت کند و در ماه‌های اولیه سرعت رشد آنها را افزایش دهد. اگر فرزند شما خیلی زود به دنیا آمده است، شاید او نتواند به طور مستقیم از سینه شما شیر بخورد، در نتیجه باید در روزهای اول از طریق قطره چکان به او شیر بدهید.

نوزادان خیلی کوچک معمولا مشکل تنفسی هم دارند. پس از مدتی که نوزاد بزرگتر شد، شما می‌توانید از طریق لوله‌های مخصوص شیردهی، با کمک متخصصان به او شیر دهید. اینکار علاوه بر اینکه نوزاد را از شیر شما محروم نمی کند، باعث می‌شود رابطه نزدیک شما با فرزندتان نیز حفظ شود.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- نو رسید‌ه‌های نارس- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: نوزاد نارس، رشد کودکان نارس، مشکلات کودکان نارس، مشکلات نوزادان نارس، نگهداری از نوزاد نارس، تقویت نوزادان نارس تعداد بازديد: 1366 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز