Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 14 اردیبهشت 1403 - 20:43

3
آبان
دنيای كودك در سه ماهگي

دنيای كودك در سه ماهگي

در سه ماهگی، او تلاش می‌‌کند بر هر چیزی که مقابلش قرار دارد بکوبد. این هم باز یکی از نشانه‌‌های افزایش هماهنگی میان دست‌‌ها و چشم‌‌هایش است.

تحریریه ماهنامه کودک سالم

 

دست‌‌هایش

در سه ماهگی، او تلاش می‌‌کند بر هر چیزی که مقابلش قرار دارد بکوبد. این هم باز یکی از نشانه‌‌های افزایش هماهنگی میان دست‌‌ها و چشم‌‌هایش است. آویزان کردن اسباب بازی‌‌های رنگی از تخت یا کریر او هنگامی که در ماشین قرار دارد او را به تلاش برای دست زدن به آنها تشویق می‌‌کند. او احتمالا می‌‌تواند در این سن جغجغه را در دستان خود نگه دارد. او عاشق دست‌‌های خود است و هر از گاهی با رضایت به آنها خیره خواهد شد..

صداهای دنیای او چگونه است؟
تا پایان سه ماهگی، قدرت شنوایی فرزند شما مدام در حال تقویت است. او با شنیدن صدای بلند تعجب می‌‌کند و اگر خواب باشد، ناگهان از خواب بیدار می‌‌شود. البته این بدان معنا نیست که اگر فرزندتان خواب است شما باید خانه را در نهایت سکوت نگه دارید و پاورچین در محیط آن قدم بردارید؛ اتفاقا بهتر است کودک در محیطی که سر و صدا در آن وجود دارد بخوابد. حتی رحم مادر هم جای ساکتی نبوده است. معده مدام تولید صدا می‌‌کرده است و صداهای بیرونی نیز به گوش کودک می‌‌رسیده اند. 

غلت زدن
زمانی بین دو الی سه ماهگی، فرزند شما غلت زدن را یاد می‌گیرد (برخی کودکان دیرتر این کار را یاد می‌‌گیرند و برخی دیگر نیز اصلا این کار را انجام نمی دهند). او ابتدا با تعدادی حرکت مانند شنا شروع می‌‌کند و پس از چند بار تلاش برای برگشتن و شکست خوردن، نهایتا موفق به این کار می‌‌شود. از آنجا که ممکن است فرزند شما پس از یادگیری این حرکت هر زمانیکه خواست این کار را انجام دهد، شما باید خیلی مراقب باشید، خصوصا هنگام تعویض پوشک بر روی میز مخصوص و سایر سطوح.

راهنمای شما در رابطه با برنامه خواب:
سه تا شش ماه
تا سه ماهگی، فرزند شما باید برای خواب یک برنامه نسبتا منظم پیدا کند. بسیاری از والدین تاکید بیش از حدی بر این موضوع دارند زیرا از اطرافیان خود می‌‌شنوند که فرزندشان باید تا این زمان یک برنامه منظم خواب داشته باشد.البته برخی از این توصیه‌‌ها مفید هستند. مثلا ممکن است شما از مادر خود شنیده باشید که باید هر سه ساعت یکبار به كودك شیر دهید تا زمانی‌که معده او تکامل بیشتری پیدا کند و او بتواند ساعات بیشتری را بدون اینکه شیر بخورد تحمل کند. اگر برنامه شیر خوردن نوزاد شما تا به الان منظم نبوده است، بهتر است از حالا به بعد به دنبال ایجاد نظم باشید تا بتوانید ساختاری خاص برای روزتان در نظر بگیرید.

اتفاقا کودکان برنامه‌‌های منظم را دوست دارند و فرزند شما از اینکه در ساعات مشخصی غذا بخورد بیشتر راضی خواهد بود. کودکان سه ماهه روزانه به حدود 14 ساعت خواب نیاز دارند. می‌‌توان این ساعات را به 4 ساعت در روز و 10 ساعت در شب تقسیم کرد. این ساعات متناوب نیستند و ممکن است فرزندتان دو ساعت بخوابد و ساعاتی را بیدار باشد و دوباره بخوابد. در رابطه با خواب، هیچ دو کودکی، و حتی هیچ دو بزرگسالی مانند هم نیستند. پس از مقایسه برنامه خواب فرزندتان با دیگر کودکان پرهیز کنید.

برنامه روزانه عادی
7 صبح : تعویض پوشک و آماده کردن نوزاد برای شیر دادن. شیر دادن.
8:45 – 9 صبح: خواب
10 – 10:45 صبح: بیدار کردن نوزاد از خواب
11 صبح: شیر دادن
12:45 ظهر: خواباندن کودک در تختش
2:45 بعد از ظهر: بیدار کردن کودک و تعویض پوشک
3 بعد از ظهر: شیر دادن به کودک و بازی با او
5:45 – 6 بعد از ظهر: حمام
6:30 – 6:45 شب: شیر دادن به کودک.
 همیشه در این زمان به کودک مقداری بیشتر شیر دهید، حتی اگر از شیر خودتان به او می‌‌دهید و این‌کار برایتان دشوار است. به کودک در اتاقی که قرار است در آن بخوابد شیر دهید و اتاق را نیمه تاریک و ساکت کنید تا او برای خواب آماده شود. پس از آرام شدن کودک، اتاق را ترک کنید و چراغ‌‌ها را نیز خاموش کنید. بهتر است فرزندتان را عادت دهید خودش بخوابد (بدون اینکه او را تکان دهید و یا بغل بگیرید) زیرا در اینصورت، اگر فرزندتان در طول شب از خواب بیدار شود، خودش می‌‌تواند دوباره و بدون حضور شما بخوابد. برای كودكان، عادت کمی زمان می‌‌برد.
11 شب: شیر دادن به کودک. پوشک فرزندتان را تعویض کنید تا او بیدار شود و بهتر شیر بخورد. اتاق را نیمه تاریک و ساکت نگهدارید تا پس از خوردن شیر، او دوباره بخوابد.
4 - 4:30 صبح: شیر دادن به نوزاد. پس از اینکه سن فرزندتان از سه ماه و نیم گذشت، شما می‌‌توانید به مرور او را تشویق کنید تا صبح بدون اینکه برای شیر خوردن بیدار شود بخوابد.

نکاتی برای داشتن ساعات خواب آرام
اتاق فرزندتان را نیمه تاریک نگهدارید تا او همچنان خواب‌آلود بماند و کاملا بیدار نشود. شما باید کاری کنید که پس از اینکه اتاق را ترک می‌‌کنید، او بتواند دوباره بخوابد. در نتیجه بهتر است تا می‌‌توانید تماس چشمی با او برقرار نکنید، اتاق را تاریک نگهدارید و با او بازی نکنید. پس از هر بار شیر دادن به کودک، حتما باد گلوی او را بگیرید. كودكان معده‌‌های کوچکی دارند و باید حتما هر دو ساعت یکبار شیر بخورند. با افزایش سن کودک، این ساعات نیز به تدریج افزایش می‌‌یابند. خواندن لالایی می‌‌تواند به آرام شدن كودكان شما کمک کند.

اگر كودك  در اتاق شما می‌‌خوابد، این کار به آرامش خود شما نیز کمک خواهد کرد. برای فرزندتان کتاب بخوانید و تصاویر کتاب را به او نشان دهید، حتی اگر او متوجه نمی‌شود. او عاشق شنیدن صدای شماست. همچنین عادت کردن به خواندن کتاب باعث می‌‌شود کودک با لغات متنوعی که تکرار می‌‌شوند زودتر آشنا شود و در نهایت به رشد توانایی‌‌های زبانی او کمک خواهد کرد. به‌طور خلاصه می‌‌توان گفت هیچ‌گاه کتاب خواندن برای كودك زود نیست.

 

برچسب ها: نوزاد، کودک سه ماه، نوزاد سه ماه، دوران سه ماهگی نوزاد، شیرخوارگی تعداد بازديد: 1371 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز