قند بالا، چاقی، دیابت و سرطان، قند در شکلات و اسمارتیز به صورت افزودنی های شیرین هنگام تولید و آماده سازی این محصولات اضافه می شود. به گفته انجمن قلب آمریکا، خوردن خوراکیهایی که بیش از حد حاوی شکر اضافه شده هستند مثل کوکی ها، آب نبات، اسمارتیز، بستنی و کیک مشکلات بسیاری مانند چاقی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کبدی و حتی برخی سرطان ها را ایجاد میکنند.
در مطالعه جدیدی که در مریلند انجام شد، بیش از ۸۰۰ کودک در سن بین شش ماه تا دو سال بررسی شدند و محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها دریافتند که کودکان در این رده سنی ، «شکر افزوده» بیشتری نسبت به مقدار توصیه شده مصرف می کنند که دلیلش میتواند مربوط به مصرف آب نبات، شکلات و اسمارتیز باشد.
عوارض رنگ مصنوعی
شاید اسمارتیز های رنگارنگ در ابتدا جذاب به نظر برسند اما همه میدانند در تهیه اسمارتیز از رنگ مصنوعی استفاده میشود.رنگ مصنوعی آبی عامل بیش فعالی در کودکان است و احتمال بروز تومورهای مغزی، کاهش فشار خون، کهیر، آسم یا تب یونجه را بالا می برد.رنگ قرمز عامل مشکلات دهان و دندان و کهیر است و ماده ای سرطان زاست. رنگ زرد باعث بیش فعالی، آلرژی، تهوع، اسهال، سردرد و واکنش های آلرژیک پوستی خواهد شد.
بیشتربخوانید:
پاستیل زیر ذرهبین سلامت
سلامت دهان و دندان
مواد قندی موجود در آدامس، اسمارتیز و انواع شکلات های غیر استاندارد با تخریب دندان ها، زمینه پوسیدگی را فراهم می کنند. یک تحقیق جدید نشان داده کودکانی که اسمارتیز میخورند، دندان هایشان ۲ برابر بیشتر از سایر کودکان دچار پوسیدگی و ترک خوردگی می شود. علاوه بر آن مصرف اسمارتیز قبل از هفت سالگی موجب نامنظم در آمدن دندان های دایمی می شود.
بیشتربخوانید:
خطر افزودنی ها برای کودکان
نکاتی در مورد افزودنی ها
معرفی بعضی افزودنی های مواد غذایی