تحریریه زندگی آنلاین : آیا هنگام دارو دادن به فرزندتان دچار مشکل میشوید؟
بیشتر والدین به شما میگویند دارو دادن به فرزندانشان کار سختی است. پزشکان بر سر این موضوع که دارو دادن به کودکان، بخصوص در موارد بیماریهای مزمن، میتواند برای والدین دردسرساز باشد، اتفاق نظر دارند. اما بدون شک، هنگامی که فرزند شما بیمار میباشد، باید راهی برای دادن داروهای تجویزشده به او پیدا کنید. در اینجا به چند راهکار برای دارو دادن به کودکان اشاره میکنیم:
برخورد و نگرشی مثبت داشته باشید
والدین باید برخوردی کاملا مثبت داشته باشند. اغلب کودکان بزرگتر نسبت به تشویق و دلایلی که برایشان میآورید، واکنشی مثبت نشان میدهند و کودکان کوچکتر از برخورد و احساسات والدینشان تاثیر میپذیرند. شما به هر اندازه هنگام دارو دادن به فرزندتان خسته و عصبانی تر باشید، او نسبت به خوردن آن رغبت کمتری نشان داده و با شما مخالفت میکند.
بیشتربخوانید:
8راهکار برای دارو دادن به کودکان
به فرزندتان اجازه انتخاب دهید
برای کودکانی که به اندازه کافی بزرگ شده اند علت دارو خوردنشان را توضیح دهید. با توضیح اینکه چگونه دارو به خوب شدن او کمک میکند، ذهن فرزندتان را آماده کنید. در صورتی که شربت مورد نظر طعمهای متفاوتی دارد به او اجازه دهید خودش انتخاب کند. دکتر بازی در مواقعی به کودکان کمک میکند داروخوردن را راحتتر بپذیرند زیرا طی این بازی خودشان به عروسکهایشان دارو میدهند.
از پزشک خود کمک بگیرید
بعضی داروها از بعضی دیگر خوش طعمتر میباشند، بعضیهای دیگر را به جای ۴ بار در روز میتوان تنها ۲ بار مصرف کرد. پزشکتان میتواند شما را در انتخاب و استفاده از چنین داروهایی راهنمایی کند.
دارو را در غذا بگذارید
در بیشتر مواقع خرد کردن قرص و یا ریختن کپسول در غذای مورد علاقه فرزندتان مشکلی ایجاد نمیکند اما توجه داشته باشید که شما ابتدا باید در رابطه با انجام این عمل با پزشک خود مشورت کرده و از بیخطر بودن آن مطمئن شوید. از طرفی شما باید از کامل خورده شدن غذا به منظور مصرف مقدار مشخص داروی تجویز شده توسط فرزندتان اطمینان کسب کنید.
بیشتربخوانید:
تداخل غذا و دارو در کودکان
فریب دادن
دادن چیزی سرد به فرزندتان همانند بستنی قبل از خوردن دارو و یا از بین بردن مزه دارو با دادن چیزی شیرین به او پس از خوردن آن، پروسه دارو دادن را آسانتر میکند. شما میتوانید بعد از خوردن دارو یک قاشق چای خوری شکلات صبحانه به فرزندتان دهید.
جایزه دادن
کودکان بزرگتر معمولا نسبت به جایزه گرفتن پاسخ مثبتی نشان میدهند. در کنار تعریف و تمجیدهایهای زبانی، بعد از هر دارو یک برچسب زیبا به فرزندتان بدهید تا آن را در تقویمی بچسباند. به این ترتیب او احساس میکند پاداش کاری را که انجام داده، دریافت کرده و با نگاه کردن به برچسبهای موجود در تقویم از روند خود آگاهی دارد.
بیشتربخوانید:
نیاز کودکان باید با غذا تأمین شود نه دارو و مکمل
به فرزنـــدتان بیاموزید چگونه قرص بخورد
کودکان ۴ سال به بالا، میتوانند چگونگی قرص خوردن را بیاموزند. شما میتوانید این کار را با تقسیم کردن یک آبنبات به تکههایی بسیار کوچک شروع کنید. در صورتی که او قورت دادن قرص را یاد گرفته باشد، پروسه دارو دادن آسان تر میشود.
در مواقعی، مخصوصا هنگامی که کودک برای مدتی طولانی مجبور به استفاده از دارو است والدین برای انجام این کار راه حلی پیدا نمی کنند
در این مواقع شما میتوانید از کمک فرد دیگری که به سلامت فرزندتان اهمیت میدهد استفاده کنید. احتمالا فرزندتان به خوردن دارو از دست فردی جز والدینش واکنش مثبتی نشان میدهد.