Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 04:39

18
اردیبهشت
علل مالیدن چشم در نوزادان

علل مالیدن چشم در نوزادان

يکي از علل مالیدن چشم‌ در نوزادان حشک شدن بیش از اندازه چشم است.یکی از شایع ترین علت مالیدن چشم نوزاد، حساسیت و بروز عفونت است.

مالیدن چشم در نوزادان امری کاملا رایج است و اغلب شما با این صحنه روبرو شدید. شاید برای شما دیدن این صحنه جالب باشد و از تماشای مالیدن چشم نوزادتان لذت ببرید اما باید بدانید او با این حرکت قصد دارد با شما صحبت کند و پیامی را منتقل کند. در این مطلب با علل رایج مالیدن چشم نوزادان آشنا می شوید.

 علت مالیدن چشم در نوزادان

مالیدن چشم در نوزادان به دلیل خشکی چشم‌

يکي از علل مالیدن چشم‌ در نوزادان حشک شدن بیش از اندازه چشم است. چشم‌ها معمولا با یک لایه‌ای از اشک محافظت می‌شوند اما اگر این اشک ها زمان زیادی در معرض هوا قرار بگیرند تبخیر می‌شوند و باعث خشکی چشم‌ها می‌شود. خشکی چشم باعث ناراحتی نوزاد می‌شود بنابراین او به طور غریزی تلاش می‌کند با مالیدن چشم هایش را ماساژ دهد. مالیدن چشم‌ها باعث تحریک اشک می‌شود و می‌تواند رطوبت سطح چشم را افزایش داده و از خشکی آن کم کند.


مالیدن چشم  راهی برای شناخت جسمش

گاهی نوزاد چشمانش را به دلیل شناخت بیشتر بدنش میمالد. به خاطر داشته باشید هر چیزی برای کودک جدید است او تازه پی میبرد که جسمش چه عملکردی دارد و پاسخ می دهد در واقع انجام این کارها تجربه جالبی برای کودک است.


وجود جسم خارجی در چشم کودک

گاهی ممکن است علت مالش چشم در نوزادان وجود شیء خارجی در چشم او باشد که او را آزار می‌دهد. پوسته پوسته شدن اطراف چشم، وجود تکه کوچکی از پشم یا گرد و غبار می‌تواند باعث اذیت نوزاد و وادار کردن او به مالیدن چشم‌ها شود. در حالی که در این گونه موارد مالیدن چشم‌ها، نه تنها کمکی نمی‌کند بلکه باعث بدتر شدن اوضاع هم می‌شود.

 

 یکی از شایع ترین علت مالیدن چشم نوزاد، حساسیت و بروز عفونت چشم است


اگر مالش چشم‌ها همراه با گریه و سرخ شدن چشم همراه باشد، نشانه‌ وجود جسم خارجی در چشم نوزاد است. در این موراد بهتر است یک تکه پنبه را در آب سرد خیس کنید و به آرامی اطراف چشم نوزاد بکشید تا بتوانید جسم خارجی را خارج کنید. اگر موفق نشدید این کار را انجام دهید بهتر است به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.


نکته مهم این است که از یک تکه پارچه برای هر دو چشم استفاده نکنید. همچنين برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به چشم کودک او را در فضای آلوده به گرد و غبار نبرید یا اگر مجبور هستید حتما از چشم‌های کودک در برابر گرد و غبار محافظت کنید.


مالیدن چشم به دلیل عفونت

یکی از شایع ترین علت مالیدن چشم نوزاد، حساسیت و بروز عفونت چشم است. ترشح چرک از چشمان نوزاد، حساسیت فصلی، جنس ملافه، لباسها و اسباب بازیهای نوزاد میتواند باعث شود که نوزاد چشمش را مالش دهد که اگر مالیدن چشم ها بیش از ۳ تا ۴ روز و با قرمزی چشم همراه بود، باید به پزشک مراجعه کنید ولی به طورکلی مالیدن چشم یکی از رفتارهای طبیعی در نوزادان است.


نیاز به خواب

اگر نوزاد شما چشم‌های خود را میمالد و خمیازه می‌کشد مشخص است خسته و خواب آلود است و نیاز به خوابیدن دارد. اما مالیدن چشم به کودک چه کمکی می‌کند؟ هنگامی که نوزاد خسته است چشم‌های او هم خسته و دردناک است، مالیدن چشم درست مانند ماساژ دادن عمل می‌کند و از درد و تنش ایجاد شده در عضلات چشم‌ها، اطراف چشم‌ها و پلک‌ها می‌کاهد و باعث آرامش چشم‌ها می‌شود.


یکی از راه‌های جلوگیری از مالیدن چشم‌ها در نوزادان این است که به محض مشاهده یکی از علائم خستگی و خواب‌آلودگی در کودک او را بخوابانید. الگوی خواب نوزاد خود را درک کنید و یک برنامه خواب مناسب برای او ایجاد کنید.



منابع:  niniban.com -koodaket.com

برچسب ها: خشکی چشم، علت مالیدن چشم در نوزادان، خارش چشم در کودکان، عفونت چشم نوزادان تعداد بازديد: 573 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز