Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 06:50

20
تیر
نکاتی در مورد سلامتی نوزادان (1)

نکاتی در مورد سلامتی نوزادان (1)

با تولد کودک، والدین باید اطلاعات زیادی را در خصوص سلامت و رشد کودکان کسب نمایند. در اینجا به تعدادی از این نکات اشاره می‌شود.

تحریریه زندگی آنلاین- گروه کودک

 

خوابیدن

اگلوی خواب شیرخواران با کودکان بزرگتر و بزرگسالان بسیار متفاوت است.

شیرخواران طبیعی 16 تا 18 ساعت در شبانه روز می‌خوابند و ممکن است هر بار خوابیدن‌شان بدون توجه به شب یا روز بودن بین 20 دقیقه تا 3 ساعت طول بکشد ولی تقریبا 9 تا 10ساعت آن به طور مستمر در شب رخ می‌دهد.

حدود 70 درصد کودکان تا سن 6 ماهگی، 6 تا 8 ساعت می‌خوابند. بعضی کودکان جای شب و روزشان عوض می‌شود و شب کمتر از روز می‌خوابند.

بعضی کودکان جای شب و روزشان عوض می‌شود و شب کمتر ار روز می‌خوابند و تنها گذشت زمان، این مشکل را حل می‌کند. چرخه خواب شیرخواران کوتاه‌تر از بزرگسالان است.

بنابراین بیدار شدن‌های متعدد طبیعی است. یک راه اصلاح الگوی خواب این است که در کودک 6 ماهه و بزرگ‌تر، هنگامی که شب بیدار می‌شود، 15 دقیقه کاری به او نداشته باشیم تا خودش دوباره به خواب رود.

اغلب شیرخواران کوچ‌تر در طول شب به 1 تا 3 نوبت تغذیه نیاز دارند. قبل از خواب کم کردن نور اتاق، ماساژ، استحمام، استفاده از موزیک ملایم یا لالایی و در آغوش گرفتن نوزاد به او کمک می‌کند تا با آرامش بخوابد.

باید به مناسب بودن دما و تهویه اتاق نوزاد دقت شود. دمای مناسب 27-25 درجه سانتی گراد است.

بهتر است نوزاد به پهلو خوابانده شود و یا به پشت در حالی که سرش به یک طرف باشد. در دوران نوزادی نیازی به استفاده از بالش نیست.

ختنه

ختنه نوزاد پسر در ماه اول و ترجیحا از 6 ساعت پس از تولد و پس از اولین معاینه نوزاد تا پیش از ترخیص از بیمارستان حداکثر تا پایان دوره نوزادی (28 روز اول زندگی) توسط پزشک انجام شود.

گاهی به دلایل پزشکی حتما باید ختنه نوزاد انجام گیرد. برای مراقبت از محل ختنه، باید از استفاده ترکیبات خانگی و مواد سنتی یا گیاهی و یا هر گونه دارو بدون دستور پزشک خودداری گردد.

7 الی 10 روز زمان لازم است تا زخم بهبود یابد. اکثر پزشکانی که ختنه انجام می‌دهند، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کنند و به این ترتیب کودک دردی احساس نمی‌کند و به خوبی آن را تحمل می‌کند.

با مشاهده علایم زیر با پزشک یا مرکز بهداشتی درمانی تماس بگیرید

- خونریزی از محل ختنه

- قرمزی و تغییر رنگ و تیره شدن نوک آلت

- تب

- ترشح چرکی و عفونت محل ختنه

- اگر نوزاد 6 الی 8 ساعت بعد از ختنه ادرار نکند (حداکثر تا 24 ساعت)

دندان در آوردن

درآمدن دندانها می‌تواند برای بعضی از کودکان با ناراحتی همراه باشد و ممکن است بدون هیچ علامت هشداری روی دهد.

معمولا اولین دندان در 5 تا 6 ماهگی در می‌آید. معمولا دندان‌های میانی پایین، اولین دندان‌هایی هستند که بیرون می‌آیند و اغلب با هم در می‌آیند.

دندان‌های میانی بالا دندان‌های بعدی هستند و بین 6 تا 8 ماهگی در می‌آیند. دندان‌های پیشین کناری پایین و پس از آن پیشین بالا دندان‌های بعدی هستند که بین 7 تا 11 ماهگی در می‌آیند.

دندان‌های کرسی ممولا تا بیش از 1 سالگی در نمی‌آیند. معمولا تا 30 ماهگی کودک تمام 20 دندان شیری خود را خواهد داشت.

البته این تاریخ‌ها میانگین زمان در آمدن دندان‌ها هستند و بسیاری از کودکان در زمانی‌های متفاوت و با ترتیبی متفاوت دندان در می‌آورند...

 

 

برای خواندن بخش دوم -نکاتی در مورد سلامتی نوزادان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: دندان شیری، رشد کودک، خواب شیرخوار، سلامت کودک، خواب نوزاد، دندان در آوردن کودک، ختنه نوزاد تعداد بازديد: 686 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز