Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 23:40

27
مرداد
سرمــــاخوردگی کودکان در تابستان

سرمــــاخوردگی کودکان در تابستان

فصل تابستان است و هوا بسیار گرم. فصل سرماخوردگی نیز تمام شده است اما فرزند شما آبریزش بینی دارد و علائم سرماخوردگی در او مشاهده می‌شود. آیا او سرما خورده است؟...

سرمــــاخوردگی کودکان در تابستان

 

 

فصل تابستان است و هوا بسیار گرم. فصل سرماخوردگی نیز تمام شده است اما فرزند شما آبریزش بینی دارد و علائم سرماخوردگی در او مشاهده می‌شود. آیا او سرما خورده است؟

سرماخوردگی، بیماری همه فصل‌ها

در پاییز و زمستان که همه اعضای خانواده بیشتر اوقات خود را در خانه و محیطی بسته سپری می‌کنند، امکان سرماخوردگی برای کودکان بیش از سایر فصول سال فراهم است، زیرا ویروس‌ها راحت‌تر منتقل می‌شوند. اما این بدین معنا نیست که آنها در بهار یا تابستان دچار سرماخوردگی نمی شوند. هر کودک به طور میانگین در طول سال حدودا 8 بار دچار سرماخوردگی می‌شود. سرماخوردن در تابستان هر چند معمول نیست، اما غیر ممکن هم نیست. ویروس‌های سرماخوردگی عموما از طریق تماس فیزیکی با فرد مبتلا به سرماخوردگی یا تنفس هوای آلوده منتقل می‌شود. در فصل تابستان، تماس با وسایل بازی آلوده در پارک‌ها یا سایر مکان‌های عمومی امکان انتقال ویروس سرماخوردگی را افزایش می‌دهد. مسافرت نیز عامل دیگری است که احتمال ابتلا به سرماخوردگی را افزایش می‌دهد، خصوصا اگر این سفر با هواپیما باشد. تنفس در فضایی که به مدت طولانی هوای آن ساکن است و تعویض نمی‌شود امکان انتقال ویروس‌ها را افزایش می‌دهد.

آیا سرماخوردگی با کاهش یا افزایش دما ارتباط دارد؟

آیا فکر می‌کنید کولر موجب سرماخوردگی فرزند شما شده است؟ شاید علت سرماخوردگی کولر باشد اما نه آنطور که شما تصور می‌کنید. هوای سرد موجب سرماخوردگی افراد نمی‌شود. اما خشکی هوا که در اثر روشن کردن کولر ایجاد می‌شود موجب خشکی مخاط بینی، دهان و گلو شده و در نتیجه، باعث می‌شود ویروس‌ها فرصت بیشتری برای رشد و تکثیر پیدا کنند (همین فرایند در اثر استفاده از بخاری در فصل زمستان نیز ایجاد می‌شود). اگر در اتاق فرزندتان کولر وجود دارد، حتما در کنار آن از یک دستگاه بخور یا هر وسیله دیگر که میزان رطوبت را در محیط افزایش دهد استفاده کنید.

 

سرماخوردگی یا آلرژی؟

در فصل تابستان، تشخیص سرماخوردگی از آلرژی کار مشکلی است. سرماخوردگی و واکنش‌های آلرژیک به گرد و خاک و سایر عوامل محرک آلرژی دارای علائم مشابهی هستند، از جمله گرفتگی و آبریزش بینی.

 

 برخی علائم خاص سرماخوردگی عبارتند از:

 آبریزش بینی ، گلو درد، سرفه و گاهی تب.

 ممکن است علائم به مدت 1 هفته تا 10 الی 12 روز ادامه داشته باشند.

 رنگ مخاط بینی معمولا از حالت شفاف به زرد الی سبز تبدیل می‌شود. این تغییر رنگ به دلیل تاثیر ویروس است.

 

 علائم آلرژی عبارتند از:

 آبریزش بینی، عطسه و سوزش و خارش چشم‌ها و بینی.

 آلرژی با تب همراه نیست.

 با توجه به نوع آلرژی، معمولا علائم این اختلال بیش از 2 هفته باقی می‌ماند.

اگر همچنان مطمئن نیستید که فرزندتان به سرماخوردگی یا آلرژی مبتلا شده است، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

 

درمان

شاید با وجود تمام داروهای متنوعی که امروزه در بازار موجودند، انتخاب روش مناسب برای درمان سرماخوردگی کمی دشوار به نظر برسد. اما اتفاقا برخی روش‌های درمان سرماخوردگی خیلی ساده و بی تکلف هستند. اگر می‌خواهید گرفتگی بینی کودک زودتر برطرف شود، یک دستگاه بخور در اتاق او قرار دهید. همچنین اگر فرزندتان بزرگتر است، بالش بزرگتری هنگام خواب زیر سر او قرار دهید تا علاوه بر خارج شدن مخاط، کودک راحت‌تر بتواند بخوابد (زیر سر نوزادان هیچگاه نباید بالشی قرار داد). توجه داشته باشید که پزشکان امروزه به این نتیجه رسیده‌اند که مخاط بینی کودک نباید با فشار و زور خارج شود، زیرا وارد کردن فشار موجب گسترش و انتقال ویروس به نواحی دیگر نظیر سینوس‌ها و گوش‌ها می‌شود و عفونت را بیشتر پخش می‌کند. اجازه دهید مخاط به روش طبیعی خارج شود. اگر فرزندتان شیرخوار است و از شیر خودتان تغذیه می‌کند، هنگام شیر دادن کمی سر او را بالاتر نگهدارید. همچنین جالب است بدانید که شیر مادر به دلیل خواص ویژه‌ای که دارد در مبارزه با بیماری‌ها، از جمله سرماخوردگی بسیار موثر واقع می‌شود.

برای کودکان نوپا یا بزرگتر، یک کاسه سوپ داغ می‌تواند التیام بخش باشد، درست مانند زمستان. بهترین و مطمئن‌ترین راه مبارزه با ویروس سرماخوردگی، چه در تابستان و چه در زمستان، استراحت زیاد، مصرف مایعات به میزان کافی و خوردن مواد مغذی است. این اقدامات موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و باعث می‌شوند بدن کودک راحت‌تر بتواند با ویروس که یک دشمن خارجی محسوب می‌شود مبارزه کند.

 

پیشگیری از سرماخوردگی در فصل تابستان

شاید از نظر شما فصل سرما و سرماخوردگی تمام شده باشد، اما استفاده از روش‌های پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی در فصل تابستان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. به کودکان یاد دهید دستان خود را به‌طور مرتب با آب و صابون بشویند تا از گسترش آلودگی‌ها و بیماری‌ها جلوگیری کنند. همچنین کودکان باید بدانند که هنگام سرفه یا عطسه کردن باید حتما از یک دستمال کاغذی استفاده کنند. به دلیل گرمای هوا در فصل تابستان، برخی روش‌های پیشگیری از بیماری اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند، مانند استفاده از مایعات. کودک باید در طول روز آنقدر مایعات مصرف کند تا نه تنها دچار گرمازدگی نشود، بلکه سموم و مواد زائد بدن او نیز دفع شود. همچنین برخی والدین در فصل تابستان نسبت به ساعت خواب و استراحت فرزندشان حساسیت کمتری نشان می‌دهند. اگر شما نیز چنین رویه‌ای دارید، اشکالی ندارد اما کودک در هر صورت باید در طول شبانه‌روز به میزان کافی استراحت کند.

برچسب ها: آلرژی، آبریزش بینی، زندگی آنلاین، سرمــــاخوردگی کودکان در تابستان تعداد بازديد: 2628 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز