تحریریه ماهنامه کودک سالم
مواد لازم
كره 250 گرم
شكرریز 250 گرم
پوست پرتقال رنده كرده یك قاشق چایخوری
تخم مرغ همزده 5 عدد
آرد 300 گرم
آرد ذرت 50 گرم
بیكینگ پودر 2 قاشق چایخوری
كشمش طلایی 100 گرم
مواد لازم برای تزئین كیك:
خمیر مارسیپان حدود نیم كیلوگرم
خمیر فوندانت حدود 75 گرم
مارمالاد زردآلو حدود 4 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر فوندانت:
ژلاتین 3 قاشق سوپخوری
آب سه و یكدوم قاشق سوپخوری
گلیسیرین 2 قاشق چایخوری
گلوكز 2 قاشق سوپخوری
پودر شكر الككرده 480 گرم
اسانس دلخواه به میزان لازم
روش تهیه
كره و شكر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. آنگاه پوست پرتقال را بیفزایید و مخلوط كنید. سپس تخممرغها را كمكم به مایه اضافه كنید و آن را پیوسته هم بزنید. حالا آرد، آرد ذرت و بیكینگ پودر را با هم مخلوط و الك كنید و به مایه بیفزایید. كشمش را در آب گرم بریزید و ده دقیقه آن را بخیسانید.
اكنون كشمش را در صافی بریزید و روی پارچه تمیزی پهن كنید تا رطوبتش گرفته شود. آن را درون مایه كیك بریزید و مخلوط كنید. اینك مایه فراهم كرده رادر قالب دارای كاغذ روغنی، به قطر 23 سانتیمتر، بریزید و به مدت تقریبی یك ساعت در فر گرم شده با دمای 160درجه سانتیگراد، بپزید بعد از 5 دقیقه، كیك را از قالب درآورید و روی پنجره سیمی بگذارید تا كاملاً خنك شود.
برای این کیک شما نیاز به تهیة سه کیک در سه اندازه با همین روش پخت دارید. حال رو و اطراف كیكها مارمالاد زردآلو بمالید، خمیر مارسیپان را روی سطح پودر شكر پاشیده به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز كنید، خمیر را دور وردنه بپیچید و روی كیكها پهن نمایید.
سپس روی خمیر مارسیپان نیز مارمالاد زردآلو بمالید و این بار خمیر فوندانت صورتی رنگ را روی سطح پودر شكر پاشیده، باز كنید و روی كیكها بیندازید. اضافیهای اطراف خمیر را بگیرید و كیكها را صاف و مرتب كنید. اكنون كیكها را روی هم بگذارید تخته مخصوص بگذارید و با لولههائی از خمیر فوندانت بیارائید. حالا از خمیر فوندانت لوله کرده مانند عکس گل بسازید و کیک را با آن بیارائید.
روش تهیه خمیر فوندانت
ژلاتین را روی آب بپاشید و به روش بنماری حل كنید. آنگاه گلیسیرین و گلوكز را بیفزائید و این مایه را درون پودر شكر الك كرده بریزید، اسانس را بیفزائید و مخلوط كنید. سپس مخلوط فراهم كرده را روی سطح پودر شكر پاشیده، ورز دهید تا خمیر مناسبی به دست آید. برای جلوگیری از خشك شدن خمیر، آن را در كیسه نایلونی نگهدارید. اینك خمیر را صورتی كنید.
یادآوری 1: مارمالاد زردآلو را گرم كنید و بعد آن را صاف نمایید. سپس مایه صاف شده مارمالاد زردآلو را روی كیك بمالید.
یادآوری2: خمیر مارسیپان را از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید.