دکتر قناتی - انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین از طریق مصرف برنج به عنوان یک نگرانی برای سلامت انسان تلقی می شود. این مطالعه از طریق روش سیستماتیک و متاآنالیز ارتباط قرار گرفتن در معرض فلزات سمی و روشهای پخت برنج را مورد بررسی قرار داد. بر اساس معیارهای ورود و خروج، پانزده مطالعه واجد شرایط برای متاآنالیز انتخاب شدند. نتایج حاکی از اثرات مفید پخت و پز بر کاهش قرار گرفتن در معرض آرسنیک، سرب و کادمیوم از طریق مصرف برنج است. نشان داده شد از نظر کاهش فلزات سنگین به ترتیب، روشهای پخت آبکشی > نیمه جوش > کته> فشار بالا، مایکروویو و بخارپز مورد توجه بوده اند.