مواد افزودنی چه آن دسته از افزودنیهایی که طول عمر و مدت نگهداری موادغذایی را افزایش میدهد و چه آنهایی که به خوراکیها طمع و یا رنگ میدهد میتواند عوارض مختلفی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد.
یکی از مشکلاتی که در بسیاری از موارد با آن مواجه هستیم و برخورد میکنیم استفاده از رنگهای غیرمجاز در خوراکیهاست؛ مصرف این رنگها در مقدار کم میتواند باعث ایجاد مسمومیت شود و در طولانی مدت میتواند عوارض خطرناکی مثل ابتلا به سرطان را به همراه داشته باشد.
همچنین برخی از این رنگهای غیرمجاز هنگامی که برای طی کردن فرایند سوخت و ساز به کبد میرسند باعث از بین رفتن سلولهای کبد و حتی ایجاد اختلالاتی از جمله سفتی کبد میشوند پس باید از مصرف غذاهایی که در آنها از رنگهای غیرمجاز استفاده شده است، خودداری کنیم.
بیشتربخوانید:
برای افطار زولبیا و بامیه بخوریم؟
عوارض استفاده رنگها در غذا
برای استفاده از رنگهای مجاز محدودیتهایی وجود دارد، افراط در استفاده از این مواد مشکلساز است پس در مصرف رنگهای خوراکیهای مجاز باید احتیاط کنیم.
پایه و اساس اغلب رنگها چه رنگهای خوراکی و چه رنگهای صنعتی فلزات هستند، برای مثال برای تولید رنگها از فلزاتی مانند آهن، روی استفاده میشود و نوع استفاده از رنگها مقدار مجاز استفاده از این فلزات را تعیین میکند به عبارتی دیگر دوز مجاز وجود این فلزات در رنگها با توجه به جایی که قرار است از آنها استفاده شود، تعیین میشود.
در هر صورت با توجه به اینکه پایه و اساس رنگهای تولید شده، ترکیبات فلزی است برای استفاده از رنگهای خوراکی هم محدودیت داریم.
در بسیاری از موارد شاهد استفاده از رنگهای صنعتی و غیرخوراکی در طبخ شیرینیها به صورت کارگاهی هستیم، بسیاری از کارگاههای تولید شیرینیجات غیرمجاز هستند و سازمان بهداشت بر آنها نظارت ندارند؛ از طرفی رنگهای خوراکی هم میتوانند عوارضی برای شما به همراه داشته باشند؛ بنابراین تا حد امکان از خرید غذاها و خوراکیهای رنگی مثل زولبیا و بامیههای رنگی اجتناب کنید.
بیشتربخوانید:
درباره زولبیا و بامیه بیشتر بدانید