Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:32

25
اسفند
دنیای پرخاصیت کــیوی

دنیای پرخاصیت کــیوی

كیوی این میوه پرزدار، دارای مواد غذایی بالا و میزان كالری بسیار پایینی است، به این خاطر در رده میوه‌های بسیار مفید قرار دارد. این میوه به دلیل خاصیت كاهندگی كه بر سطح‌تری گلیسیرید دارد

تحریریه زندگی آنلاین : كیوی این میوه پرزدار، دارای مواد غذایی بالا و میزان كالری بسیار پایینی است، به این خاطر در رده میوه‌های بسیار مفید قرار دارد. این میوه به دلیل خاصیت كاهندگی كه بر سطح‌تری گلیسیرید دارد، از غلظت خون می‌كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته‌ها جلوگیری می‌كند. كیوی با داشتن آنتی‌اكسیدان فراوان خاصیت ضد سرطانی بسیاری دارد و امكان مبتلا شدن به بعضی از سرطان‌ها را كاهش می‌دهد.

 

كيوی ضد استرس

استرس و كمبود خواب روی بدن انسان اثر می‌گذارد. هركس می‌خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوی بخورد. ۴ عدد كيوی را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح' ظهر' بعدازظهر عصر. چون بدن انسان نمی‌تواند ويتامين C را ذخيره كند.

 

خواص کیوی برای معده

متأسفانه آنزیم‌های كيوی در معده به‌وسیله اسيد معده از بين می‌رود. اما اسيد معده بعد از خوردن غذاهای گوشتي و لبنی زياد مقداری خنثی می‌شود و آنزیم‌های كيوی می‌توانند مدت كوتاهی فعاليت كنند و اين زمان كافی است تا مواد پروتئينی در اثر اين آنزیم‌ها به قطعات کوچک‌تری تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهای سنگين را در معده و روده آسان‌تر می‌کند.

 بیشتر بخوانید:

کیوی را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟

 

 

خواص درمانی میوه کیوی

میوه کیوی چون دارای ویتامین C است، بیماران مبتلابه آسم می‌توانند روزانه یک عدد کیوی میل نمایند چراکه باعث خس‌خس در ریه‌ها شده و تنفس بیماران آسمی را بهبود می‌بخشد.

  افرادی که دیابت نوع اول یا دوم دارند هم می‌توانند کیوی بخورند.

 کیوی موجب می‌شود گوارش در بدن آسان‌تر شود و تجزیه پروتئین در روده به‌راحتی امکان‌پذیر شود. افرادی که دچار اختلال گوارشی می‌شوند، از کیوی استفاده کنند.

 میوه کیوی چون غنی از ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. از کیوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود.

 در افرادی که فشارخون بالایی دارند با خوردن کیوی ممکن می‌شود. و باعث می‌شود فشارخون پایین آمده و یک فشارخون نرمالی داشته باشید.

 کیوی از لخته شده خون در شریانات قلب جلوگیری می‌نماید. افرادی که کلسترول بد خون ‌دارند می‌توانند با میل نمودن کیوی از سکته قلبی جلوگیری نموده و خونشان را رقیق‌تر نمایند.

 افرادی که چشمان ضعیفی دارند با خوردن کیوی می‌توانند بینایی خود را افزایش دهند و از ضعیف شدن چشم‌هایشان جلوگیری نمایند، چراکه کیوی دارای مقدار زیادی ویتامین «A» بوده که این ویتامین برای چشم بسیار مفید است.

 کیوی از آسیب به DNA جلوگیری می‌کند، که به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند.

 فیبر موجود در کیوی می‌تواند به سموم بچسبد و آن را از بدن خارج کند.

 

ارزش غذایی کیوی

کیوی منبعی بسیار غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. ویتامین ث موجود در کیوی، ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیموترش و میزان مواد مغذی آن ۸ برابر سیب است. همچنین دانه‌های سیاه آن حاوی ویتامین D است. کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامین‌های B1, B3, B2 و سایر ویتامین‌های گروه B است.  کیوی از میوه‌های بسیار کم‌کالری است. در ۱۰۰ گرم کیوی ۴۷ کالری وجود دارد و از جهت میزان کالری هم‌ردیف زردآلو و نارنگی است. مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است. از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان ابتلا به بعضی از سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. کیوی همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. کیوی میوه‌ای است که مواد غذایی بالا و درصد کالری بسیار پایینی دارد، ازاین‌رو می‌توان آن را در رده میوه‌های بسیار مفید قرارداد.

 بیشتر بخوانید:

۵ ماده غذایی که هرگز نباید خام خورده شوند!

چرا بعد از عمل جراحی باید آناناس بخوریم

5 دلیل خوب برای خوردن گوجه فرنگی

 

 

 

مضرات کیوی

كيوی دارای مقدار زيادی اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا می‌شود. به همين دليل برای افراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.

 آلرژی یا حساسیت به کیوی بسیار رایج است و ۱۰٪ تمام واکنش‌های آلرژیک نسبت‌به غذا در کودکان به وجود می‌آید. مخصوصاً افرادی که به لاتکس، موز و آووکادو حساسیت دارند، باید بیشتر مراقب واکنش‌های آلرژیک ناشی از مصرف کیوی باشند. حساسیت به کیوی می‌تواند باعث بروز سندرم حساسیت اورال، کهیر (در اثر مصرف یا لمس)، ورم، خارش پوست، حساسیت بینی و دهان و آنافیلاکسی شود که می‌تواند جان فرد را تهدید کند.

 افرادی که از داروهای مسدودکننده‌ گیرنده‌ آدرنرژیک بتا استفاده می‌کنند، باید از کیوی در مقادیر متوسط استفاده کنند. زیرا پتاسیم موجود در کیوی می‌تواند موجب افزایش پتاسیم بدن به بالاتر از حد طبیعی بشود. افزایش پتاسیم می‌تواند برای کلیه‌ها مخصوصاً در افراد مبتلابه بیماری‌های کلیوی مضر باشد.

 كیوی دارای اگزالات است. این تركیب می‌تواند موجب سنگ كلیه شود. به‌این‌علت این میوه برای افرادی كه مستعد سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا هستند باید بااحتیاط مصرف شود.

 اگزالات موجود در كیوی مانع جذب كلسیم می‌شود. به‌این‌علت بهتر است ۲ تا ۳ ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات این میوه را میل نكنید تا مانع جذب كلسیم نشود.

 همچنین کیوی در برخی افراد باعث کاهش سرعت لختگی خون شده و بر کسانی که اختلالات خون‌ریزی دارند، مشکل ایجاد کند. بنابراین اگر عمل جراحی در پیش دارید، توصیه می‌شود حداقل از دو هفته قبل از عمل کیوی مصرف نکنید.

 كیوی خام نیز دارای مقادیر زیادی آنزیم به نام پاپایین است كه ازنظر تجاری برای نرم كردن گوشت مفید است، اما احتمال دارد برای بعضی از افراد آلرژ‌ی‌زا باشد. به‌ویژه افرادی كه به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه هم هستند.

 

چند نكته

كیوی را می‌توانید در دمای اتاق نگهداری كرده، آن ‌را به مدت چند روز ذخیره كنید.

 هرگز كیوی را كنار سیب و گلابی قرار ندهید. كیوی به هنگام رسیدن مقداری گاز اتیلن از خود متصاعد می‌كند این گاز باعث رسیدن میوه‌های دیگری چون سیب و گلابی می‌شود، لذا نباید محل نگهداری كیوی با سایر میوه‌ها یكی باشد.

 در هنگام خرید كیوی اگر بر اثر فشار جزئی، نرمی زیردستان خود احساس كردید از خریدن آن صرف‌نظر كنید.

 كیوی طلایی دارای پوستی نرم و برنزی رنگ بوده و گوشت آن به رنگ طلایی است. ارزش تجاری این نوع كیوی از انواع سبز بیشتر است.

 استفاده از كيوی خام دردسرهای حاوی شير يا هر فراورده لبنی ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه درحالی‌که بوی بسيار بدی توليد می‌کند شروع به حل كردن پروتئين شير می‌نماید.

 كیوی را می‌توانید حلقه كرده و خشک‌کنید و به‌جای خوردن چیپس، كیوی خشک‌شده میل كنید.

 بیشتربخوانید:

با خواص شگفت‌انگیز کیوی بیشتر آشنا شوید

 

برچسب ها: خواص کیوی، کیوی، میوه، خواص پوست کیوی تعداد بازديد: 225 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز